19. YÜZYIL ORTALARINDA ÇİNE KAZASI’ KİTABI YAYIMLANDI

Aydın Büyükşehir Belediyesi Aydın’ın tarihiyle ilgili çalışmalar yürütmeye devam ediyor.
Haber Tarihi: 11.06.2018
|

Büyüksehir belediyesinin katkisiyla Adnan Menderes Üniversitesi ögretim görevlisi Lütfi Budak’in “XIX. Yüzyil Ortalarinda Çine Kazasi” kitabi Aydin Büyüksehir Belediyesi Kültür Yayinlari etiketiyle kültür meraklilariyla bulustu.

1800’lü yillardaki Çine’nin sosyo-ekonomik tarihinin derinlemesine anlatildigi, Çine’nin o dönem tarihinin kapisini aralayan kitapta Basbakanlik Osmanli arsivi birincil kaynak olarak kullanildi.

Kitabin yazari Lütfi Budak kitabin Çine’nin tarihine isik tuttugunu belirtirken “Çine ilçesi ve çevresi ile alakali bugüne kadar yapilmis olan bir temettuat defteri çalismasi mevcut degildi. Buradan hareketle biz 19. yüzyil ortalarinda bir Osmanli kazasinda sosyo-ekonomik yapinin nasil oldugu sorusunun yanitini aramaya çalistik” dedi.

Yazar Lütfi Budak, Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’na kitabin basilmasina verdigi destek için tesekkür ederken, baskan Çerçioglu da “Aydin Büyüksehir Belediyemiz tüm hizmetleri gibi kentimizin tarihi ve kültürel belleginin gelistirilmesi yönünde de büyük çaba içerisindedir. Bu nedenle arastirmacilara ve tarih meraklilarina daha donanimli bir arsiv saglayabilmek için Aydinimizin tarihini ve kültürünü bilimsel çevrede ortaya çikaracak her çalismayi destekleyecek çalismalarimiz devam edecektir”diye konustu.

Kültürel çalismalara önem veren ve öncü olmaya özen gösteren baskan Çerçioglu  “Çine ilçemizin sosyo-ekonomik tarihine isik tutan bu önemli arastirmayi yayimlayarak ilgililere ve bilim dünyasina bir basvuru kaynagi hediye etmis olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

|