AYDIN ŞEHİR COĞRAFYASI’ KİTABI YAYIMLANDI

Doç. Dr. Abdullah Uğur’un “Aydın Şehir Coğrafyası” başlığıyla hazırladığı ve bilim dünyasında büyük ilgi gören çalışması, kültürel çalışmaları destekleyen Aydın Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları tarafından yayımlandı.
Haber Tarihi: 18.06.2018
|

Sehirler hakkindaki cografi çalismalarin sinirli oldugundan ve mevcut çalismalarin eksikliginden bahseden Abdullah Ugur yaptigi çalismanin Aydinla ilgili bu eksikligi kapattigini söyledi. Kitapla Aydin’in kurulus yerinin seçiminde etkili olan dogal ve beseri faktörlerden baslanarak tarihi süreç içindeki gelisimi ve bugünkü mevcut durumu ile sorunlari ortaya kondugunu söyleyen Ugur, çalismasinda sehrin potansiyelini de ele alarak gelecekle ilgili planlanmasinda çözüm önerileri sundugunu da belirtti.

Her daim bilim dünyasina katki saglamayi ve kültürel faaliyetlere öncü olmayi misyon edindiklerini söyleyen Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu ise “Aydin Büyüksehir Belediyemiz diger tüm hizmetlerin yaninda kentin tarihi ve kültürel hayatinin gelismesi yönünde de büyük çaba içerisindedir. Tarihi çok derinlere giden sehrin yöneticileri olarak sorumlulugumuzun farkindayiz. Belediye olarak bilimsel çevrede özgün, Aydin tarihini, Aydin’in hafizasini, Aydin’in kimligini ortaya çikaracak her çalismayi destekleyerek bilim insanlarimizin, arastirmacilarimizin her daim yani basinda olacagiz” seklinde konustu.

|