AYDIN BÜYÜKŞEHİRDEN DİLENCİ OPERASYONU

Aydın Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, Kuşadası, Didim gibi tatil beldeleri başta olmak üzere birçok bölgede vatandaşların ve tatilcilerin huzurunu kaçıran ve güvenliklerini tehdit eden dilencilere yönelik operasyon yaptı.
Haber Tarihi: 30.06.2018
|

Zabita ekipleri, gelen yogun sikâyetler dogrultusunda cami önlerinde ve ilçenin kalabalik noktalarinda  vatandaslarin duygularini istismar ederek dilencilik yapan kisilere yönelik yapilan operasyonlarda  çok sayida dilenci yakalanarak zabita karakoluna götürüldü.

Operasyonlarda yakalanan dilencilere 5326 sayili Kabahatler Kanunu’nun 33. Maddesi geregince yasal ve cezai islem uygulanarak üzerlerinde tespit edilen paralara da el konuldu.

ÇERÇIOGLU “VATANDASLARIMIZIN HUZURU HER SEYDEN ÖNEMLI”

Huzur ve güvenligi bozacak hiçbir olumsuz davranisa müsaade etmediklerini belirten Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, “Ekiplerimiz, vatandaslarimizin huzuru ve turistlerin tatillerini rahatça yapabilmeleri için dilencilige karsi denetim ve operasyonlara araliksiz devam ediyor. Bizim için vatandaslarimizin huzuru ve güvenligi her seyden önemli. Bu yönde sikâyetlerini ulastirmak isteyen vatandaslarimiz zabita hattimizi arayabilirler” diye konustu. Baskan Çerçioglu dilencilere yönelik operasyonlarin artarak devam edeceginin altini çizdi.

|