AYDIN, BÜYÜKŞEHİRLE PIRIL PIRIL

Aydınlılara daha temiz ve sağlıklı bir ortam çevre sunmak için geceli gündüzlü çalışan Aydın Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri Aydınlıların tertemiz bir güne uyanmasını sağlıyor.
Haber Tarihi: 05.07.2018
|

7 gün 24 saat çalisan ekipler, Aydin genelinde görüntü kirliligi olusturan her türlü olumsuzluga aninda müdahale ediyor.

Aydin genelinde 275 personelle gece-gündüz son teknoloji süpürme ve yikama araçlariyla çalismalarini sürdüren temizlik ekipleri tarafindan periyodik olarak caddeler, bulvar ve meydanlar, kaldirimlar, köprü ve tüneller, plajlar, yaya alt-üst geçitleriyle durak ve bilboardlar temizleniyor.

 

Temizlik talepleri hemen yerine getiriliyor

Ekipler, Aydin Büyüksehir Belediyesi'nin sorumluluk alanindaki toplam uzunlugu 2 bin 500 kilometre olan 786 cadde veya bulvarda temizlik hizmeti veriyor.

Vatandaslarin Aydin Büyüksehir Belediyesi'nin Hizli Çözüm Merkezi olan 444 40 09 numarali hattindan, e-postayla veya dilekçeyle ilettikleri temizlik taleplerini de aninda yerine getiren ekipler dogu, bati ve merkez olmak üzere 3 bölgedeki santiyelerden tüm Aydin iline hizmet veriyor.

 

Temiz camiler

Vatandaslarin temiz ibadethanelerde ibadetlerini yapmalarini saglamak için Aydin genelinde camilerin temizliklerini de yapan ekipler; toprak kaymasi, yangin, sel, firtina gibi dogal afetlerde de görev aliyorlar. Ekipler günün 24 saati meydana gelebilecek kazalara da aninda müdahale edip temizlik çalismasi yapiyor.

 

Kusadasi sahilleri tertemiz

Kusadasi ilçesinde büyüksehir belediyesinin sorumluluk alanindaki sahillerin temizligini de yil boyunca yapan temizlik ekipleri, iki sahil temizleme araciyla da düzenli olarak temizlik yapiyor. Vatandaslar ise sahillerin hiç olmadigi kadar temiz oldugunu söylerken düzenli yapilan temizlik çalismalari için Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu'na tesekkür ediyorlar.

"Vatandaslarimizin temiz bir güne uyanmasi için büyük gayret sarf ediyoruz" diyen baskan Çerçioglu "Vatandaslarimiza Aydin'i Türkiye'nin örnek ili yapacagiz demistik. Bu sözümüzü yerine getirmek için geceli gündüzlü çalisiyoruz. Caddelerimizi, bulvarlarimizi, meydanlarimizi, camilerimizi, sahillerimizi tertemiz tutarak Aydin'i bir Avrupa kenti yapmaya gayret ediyoruz. Her sey aydinlik kent Aydin için" diye konustu.

|