KUŞADASI BÜYÜKŞEHİRLE GÜZEL

Aydın Büyükşehir Belediyesi Kuşadası'nda sorumluluk alanındaki sahillerde verdiği hizmetle Türkiye'ye örnek oluyor.
Haber Tarihi: 09.07.2018
|

Bir taraftan sahillere modern üniteler yerlestirip tatilcilerin temel ihtiyaçlarini gideren büyüksehir belediyesi, bir taraftan da modern sahiller için çalismaya devam ediyor.

Yaz basindan itibaren rutin araliklarla sahillerin kumlari özel makinelerle temizlenip taslar ögütülürken kumlarin kalitesinin de üst seviyede kalmasi saglaniyor. Sahilleri sürekli olarak hem karadan hem de denizden temizleyerek sahillerin standartlarini yükselten büyüksehir belediyesi, 100'e yakin modern dus, soyunma kabini, büfe ve tuvalet ünitesiyle de tatilcilerin taleplerini karsiliyor.

Sorumluluk alanindaki sahilleri, tatilcilerin günesten korunmalari için rengârenk binlerce semsiyeyle donatan büyüksehir belediyesi, semsiyelerin de vatandaslar tarafindan ücretsiz kullanimini sagliyor.

 

Kusadasi'na Iki Mavi Bayrak daha

Büyüksehir belediyesinin temizlikle ilgili gayretleri, geçen yil Kadinlar Denizi'ne temizligin ve kaliteli hizmetin simgesi olan Mavi Bayragi kazandirmisti. Bu yil ise büyüksehir belediyesinin hizmeti ile Kustur Sahili’ne ve Sevgi Plaji'na da Mavi Bayrak kazandirildi. Böylelikle geçen yil büyüksehir belediyesinin sorumluluk alanina geçen plajlardan üçüne kisa sürede Mavi Bayrak alinmis oldu.

 

Sevgi Yolu yeni bulusma noktasi oldu

Diger taraftan Davutlar sahil seridi boyunca uzanan Sevgi Yolu da yenilenerek vatandaslarin yürüyüs yapip bisiklet binebildikleri bir bulusma noktasi haline getirildi. Ayrica yol üzerindeki çesitli noktalara spor aletleri konularak vatandaslarin spor yapmalari da saglandi.

Modern bir yürüyüs ve bisiklet yolu insa edilen Sevgi Yolu, özellikle aksamüzerleri ve aksamlari yürüyüs yapan ve bisiklete binenlerle dolup tasiyor. Tatilciler ve site sakinleri yogun olarak kullandiklari Sevgi Yolu'nu modern bir hale getirdigi için Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu'na tesekkür ediyorlar.

 

'Kusadasi'ni kalkindiriyoruz'

Türkiye'de tatil denildiginde akla ilk gelen tatil beldelerinden olan Kusadasi'nda turizmi canli tutmak için her türlü çalismayi yürüttüklerini söyleyen Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu "Yaptigimiz çalismalarla Kusadasi sahillerini parmakla gösterilir hale getirdik. Misafirlerimizin her türlü konforunu saglamak için geceli gündüzlü çalisiyoruz. Tüm tatilcileri temizligin simgesi Mavi Bayrakli sahillerimizde doya doya tatillerini yapmaya davet ediyorum" diye konustu.

|