BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENDİ YETİŞTİRDİĞİ ÇİÇEKLERLE AYDIN'I GÜZELLEŞTİRİYOR

Aydın'ı her mevsim güzel tutmak için yeri geldiğinde kadın üreticilerden çiçek alıp park, bahçe ve orta refüjlere diken Aydın Büyükşehir Belediyesi, yetiştirdiği birbirinden güzel yüz binlerce çiçekle de Aydın'ı donatıyor.
Haber Tarihi: 19.07.2018
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi'ne ait fidanlikta yetistirilip 17 ilçeyi güzellestiren çiçekler her yil mevsimine göre degistirilerek vatandaslarin göz zevkine hitap ediyor.

Vatandaslar ise siklikla kullandiklari alanlarda karsilarina çikan, güne güzel baslamalarin saglayan bu çiçeklerden oldukça memnun olduklarini ifade ediyorlar.

Mevsimine göre farkli çiçeklerin yetistirildigi fidanlikta yaz aylarinda kadife, petunya, begonya, vapur dumani, zinnia, pervane çiçegi yetistiriliyor. Kisin ise hercai menekse, çuha çiçegi, godetya, aslanagzi, bellis, çin karanfili baslica yetistirilen çiçeklerden. Bunlarin yani sira gül, orkide, mavi çim, carex, leylandi ve ligustrum da yetistirilen çali grubu çiçekler arasinda.

Aydin Büyüksehir Belediyesi'nin Aydin'i dört mevsim rengârenk çiçeklerle donatip kenti piril piril tutmasindan mutlu olan vatandaslar baskan Özlem Çerçioglu'na tesekkür ediyorlar.

|