ÇERÇİOĞLU: VATANDAŞIMIZ İSTEDİ, BİZ DE YAPACAĞIZ

Hizmet sunarken sosyal belediyeciliği ve çevreciliği temel alan Aydın Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların daha sağlıklı bir çevrede ve sosyal alanlarda yaşamaları için birçok projeyi gerçekleştirip halkın hizmetine sundu ve sunmaya devam ediyor.
Haber Tarihi: 19.07.2018
|

Çevreciligi hizmetlerinin merkezine alan anlayisla Aydin genelinde vatandaslara birçok park, bahçe, sosyal alan ve çocuk oyun alani kazandiran Aydin Büyüksehir Belediyesi, bunlari yaparken de vatandaslarin taleplerini dinliyor. Halk odakli bu projeler özellikle gençlerden büyük destek görürken, sosyal belediyeciligin en güzel örnekleri bu tesislerde vücut buluyor.

Halkin kullanimina sunulan projelerle “çevreci belediye” oldugunu kanitlayan Özlem Çerçioglu yönetimindeki büyüksehir belediyesi var olan alanlari korumanin yani sira gerek Aydin'a kazandirdigi ve kazandiracagi park-bahçeler, gerekse sosyal tesislerle Aydin’in geneline güzellik katiyor ve vatandaslara saglikli bir yasam sunuyor.

Aydin'da yesil alan denildiginde ilk akla gelen 177 dönümlük Aydin Tekstil Alani'ni uzun ugraslar sonucunda 100 milyon liraya kamulastirip, 40 dönümünü hemen yesil alan olarak vatandaslara açan baskan Çerçioglu, böylelikle Aydinlilara büyük bir yesil alan daha kazandirmis oldu.

Yapilan halkoylamasinda vatandaslarin otel-rezidans yapilmasi yerine yesil alan olarak kalmasini istedigi, Aydin'daki en büyük yesil alanlardan olan Aydin Tekstil Alani'ndaki 1000 tane tescilli agaci koruyan büyüksehir belediyesi, hazirlanan ve onaylanan proje dahilinde o kadar daha agaç dikeceginin sözünü verdi. Özellikle aksam saatlerinde ve hafta sonlarinda vatandaslarin keyifli saatler geçirdigi Aydin Tekstil Park böylelikle vatandaslarin yesil alanla kucaklastigi bir alan olmaya devam edecek.

Aydinlilara Aydin'i marka sehir yapma sözü veren baskan Çerçioglu, vatandaslarin takdirini toplayan "Aydin Tekstil Rekreasyon Alani Projesi" bitirildiginde ise bu yolda bir adimi daha tamamlamis olacak.

 

Baskan Çerçioglu: Vatandasimiz ne istiyorsa onu yapiyoruz

Ayni sekilde, vatandaslarin isteklerini dinleyerek, Kusadasi'na da TARIS Alani'ni kazandiran baskan Çerçioglu, buranin kamulastirilmasi için de 25 milyon liralik bir bütçe ayirdi.

Aydin Tekstil Alani’nda oldugu gibi Kusadasi TARIS Alani’nda da halkin görüsleri alinarak sonuca gittiklerini söyleyen Baskan Çerçioglu, “Aydin’da 177 dönümlük alanin 40 dönümünü hemen park ve piknik alani olarak Aydinlilarin hizmetine sunduk. Vatandaslarimizin düsüncelerini en demokratik yolla yani halkoylamasiyla ögrendik. Vatandaslarimiz, bizim de istedigimiz gibi buranin yesil alan olmasini talep etti. Aydinli hemsehrilerim ne istiyorsa biz de onu yapiyoruz" diye konustu.

Aydin Tekstil Alani'ndaki fabrika binasinin Aydin'in en büyük ihtiyaçlarindan olan fuar alani olarak kullanilacagini söyleyen baskan Çerçioglu "Aydin’in fuar alanina ihtiyaci var; bunu Aydin'a kazandiracagiz. Bu alanda bulunan tescilli binalari çok amaçli salonlar, kafeteryalar olarak yeniden restore edecegiz. Sportif faaliyetlerin yapilacagi sosyal mekânlarin da olacagi bu alani, bulunan 1000 tescilli agacin yanina bir o kadar daha agaç dikerek Aydinlilarin keyifle kullanacaklari bir sosyal mekân haline getirecegiz " dedi.

 

Baskan Çerçioglu : TARIS Alani vatandaslarimizin istedigi gibi olacak

Kusadasi TARIS Alani’nda da Aydin Tekstil Alani’nda oldugu gibi vatandasin istediginin olacaginin altini çizen Baskan Çerçioglu, “Kamulastirmadan sonra ilk isimiz buranin gelecegini vatandaslarimiza sormak oldu. Vatandasimizin önüne sandik koyduk ve görüslerini sorduk. 25 milyon liraya kamulastirilan arsaya yapilacak proje halkimizin istegidir. Buradaki 10 dönümlük alani kent meydani ve yesil alan olarak projelendirdik. Proje kapsaminda 9 bin metrekarelik bölüm, yesil ve açik alan olacak. Kusadasi’na en önemli yatirim olarak gösterilen ve büyük ihtiyaç duyulan yeralti otoparkinin yani sira halkin kullanimina sunulacak kültür merkezi, sergi salonu, sanat galerisi, Denizcilik Dairesi Baskanligi’nin yer alacagi hizmet binasina da projede yer veriliyor. Projede vatandaslarimizin istemedigi hiç bir sey yok, vatandaslarimiz ne istediyse onu yapiyoruz” diye konustu.

|