ÖĞRENCİ BAŞKENTİ AYDIN

Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof Dr. Cemil Yücel tarafından yürütülen bir çalışmada Aydın, üniversite öğrencileri tarafından Türkiye'nin öğrenci başkentlerinden birisi olarak seçildi.
Haber Tarihi: 24.07.2018
|

Türkiye genelinde 172 üniversiteden 26 bin 513 ögrencinin katildigi arastirmada Aydin 3. sirada yer alarak ögrenci dostu kent oldugunu bir kez daha kanitladi.

Türkiye'de simdiye kadar yapilan en kapsamli çalisma olan "Türkiye Üniversite Ögrenci Memnuniyeti Arastirmasi"nin bir parçasi olan "Ögrenci Dostu Üniversite Sehirleri" arastirmasinin ilki geçen yil yapildi. Aydin, geçen yil 7. sirada yer aldigi arastirmada, bu yil 4 sira birden yükselerek 3. siraya yerlesti. 

Arastirma, Türkiye’de üniversite sehirlerinin ögrencilerin beklentilerine ne düzeyde cevap verebildigini daha önce hiç yapilmadigi kadar kapsamli olarak ele aliyor.

Arastirmada ögrencilerin ögrenim gördükleri sehirlerden memnuniyetleri ulasim imkânlari, egitim gördükleri sehirde kendilerini güvende hissetmeleri, eglence ve spor olanaklari, esnafla iliskileri, sehir halkinin ögrencilere karsi tutumu gibi kistaslarla degerlendiriliyor. Bunlarin yani sira arastirmada ögrenim gördükleri sehirdeki gezi, sosyal, sanatsal ve kültürel etkinliklerle saglik sorunlarinin çözümü gibi konular da temel kistaslar olarak ele aliniyor.

Aydin'in tüm bu kistaslarla 3. sirada yer aldigi arastirma sonuçlarina göre ögrenciler 27 sehirden memnunken diger sehirlerden ya memnun degiller ya da kararsizlar.

Aydin'a egitim görmeye gelen üniversite ögrencilerini daha Aydin'a ayak bastiklari anda karsiladiklarini ve Aydin'da mutlu bir ögrencilik yasamalari için bütün destegi verdiklerini söyleyen Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, "Aydinlik kent Aydin, genciyle yaslisiyla bir arada dostça yasiyor. Aydinlilar evlerinden uzak olan ögrencilerimize her zaman kucak açmistir. Büyüksehir belediyesi olarak biz de gençlerimizin rahat bir ögrencilik geçirmeleri için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Ögrencilerimizin sosyal, sanatsal ve kültürel faaliyetlerde bulunabilmeleri için büyüksehir belediyemizin bütün olanaklari onlarin emrinde" diye konustu.

Baskan Çerçioglu üniversite sinavina giren ögrencilere de bir çagrida bulunurken "Gençler; bilin ki Aydin sizlere kucak açmaktan her zaman memnuniyet duymustur. Üniversite tercihlerinin yapilacagi su günlerde sehrimizi sizlerle paylasmaktan mutlu olacagimizi bilin. Bütün ögrencilerimizi piril piril caddelerinde, sokaklarinda gönül rahatligiyla dolasabilecekleri Aydinimiza bekliyorum" diyerek onlari da Aydin'a davet etti.

|