BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÜLTÜRLERİ KAYNAŞTIRDI

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle gerçekleştirilen 18. Uluslararası Makedonya ve Rumeli Göçmenleri Folklor Festivali dün akşam Aydın Atatürk Kent Meydanı’nda düzenlenen muhteşem gösterilerle sona erdi.
Haber Tarihi: 29.07.2018
|

Makedon ve Rumeli göçmenlerinin kültürlerinin yasatildigi festival sürecince dans gösterileri düzenlenip birbirinden degerli sanatçilar tarafindan halk ezgileri seslendirildi.

 Aydin Büyüksehir Uluslararasi Makedon ve Rumeli Göçmenleri Dernegi isbirligiyle düzenlenen festival süresince Incirliova Meydani, Efeler ilçesinde Çestepe, Kusadasi, Didim, Söke ve Atatürk Kent Meydani bulusma yerleri oldu.

25 Temmuz günü Çestepe’de folklor gösterilerinin yani sira ünlü balkan göçmeni sanatçi Arif Sentürk unutulmaz bir konser verdi.

Festivalin son günü olan dün aksam Aydin Atatürk Kent Meydani'ndaki etkinliklerle heyecan doruga çikti. Sahneye ilk olarak Aydin Büyüksehir Belediyesi Konservatuvari Halk Danslari Grubu çikip Aydin yöresi halk danslarindan örnekler sundu. Daha sonra Çamdibi Bandosu birbirinden güzel ezgileri seslendirdi.

Rumelili Yakup ve Izmir Karsiyaka Folklor Grubu'nun gösterisiyle devam eden gece, Makedonya Kud Jane Sandanski Grubu folklor oyunlari ile "Tajci Markova ve Fazli"nin gösterileriyle devam etti. Gecenin sonunda ise festivale katilan tüm gruplar final gösterisi gerçeklestirdi. Gece boyunca birbirinden güzel halk oyunlari ve sarkilarla göçmenlerin kültürlerinden kesitler sunulurken Aydinlilar kendilerine unutulmaz bir gece yasatip kültürleri bulusturan Aydin  Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’na tesekkür ettiler.

Geceye resmi konuk olarak katilan Makedonya'nin Novaci Belediye Baskani Lyube Kuzmanovski ile Mogila Belediye Baskani Yasmina Gulevska tesekkür konusmasi yaparken festivalin ikili iliskileri üst seviyeye çikarttigini söylediler.

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu Aydin’da farkli kültürlerin bir arada yasadigini söylerken "4 gün boyunca Makedonya ve Rumeli göçmenlerimizin halk danslariyla ezgileriyle kültürlerine ortak olduk. Göçmenlerimizle bulustugumuz festival boyunca gördük ki bizler bu topraklarda kaynasmisiz, kardes olmusuz. Farkli kültürlerimizi bulusturdugumuz festivallerimiz devam edecek" diye konustu.

|