BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SERÇİN'İ GEZGİNLERİN YENİ ROTASI YAPTI

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı tanıtımlarla bilinirliği her geçen gün artan Serçin, gezginlerin ajandalarında yer bulmaya başladı.
Haber Tarihi: 30.07.2018
|

Serçin, büyüksehir belediyesinin Serçin Ekoturizm Merkezi'ni hayata geçirmesiyle birlikte, Avrupa'dan baslayip Çin'e dogru giden Ipek Yolu gezginlerinin kamp ve dinlenme noktalarindan birisi oldu. Buradaki doganin güzelligini yasayip soluklanan turistler Serçin'e olan hayranliklarini belirtiyorlar.

Bafa Gölü Tabiat Parki sinirlari içerisindeki Söke’nin Serçin Mahallesi, hafta sonlari dogayla bas basa keyifli zaman geçirmek isteyen Aydinlilarin ve çevre illerden gelen vatandaslarin yani sira Avrupa'dan yola çikan bisikletli ve motosikletli gezginlerin de ugradiklari bir rota haline geldi.

Serçin’e gelen ziyaretçiler, tabiat parkini bisiklet ve kano gibi dogaya zararsiz araçlarla ya da yürüyerek gezebildikleri gibi kampçilik, kaya tirmanislari, sportif balikçilik ve kus gözlemciligi de yapiyorlar.

Özellikle gün batimlarini kaçirmak istemeyen doga fotografçilari ise kamp yaptiklari Serçin'i ugrak noktalarindan birisi haline getirdiler.

Bütün vatandaslari Serçin'in bozulmamis dogasini yasamaya beklediklerini söyleyen Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu "Serçin yaptigimiz tanitim çalismalariyla Türkiye'de ekoturizm denildiginde ilk akla gelen yerlerden birisi haline geldi. Vatandaslarimizi gezginlerin ugrak noktasi olan bu güzelligi yasamaya davet ediyorum" diye konustu.

|