Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı I. Birleşim Meclis Karar Özetleri

AYDIN BÜYÜKSEHIR BELEDIYE MECLISI NISAN AYI 10.04.2018

TARIHLI I. BIRLESIM MECLIS KARAR ÖZETLERI

Karar No:149

Karar: Aydin Büyüksehir Belediye Meclisinin 15.03.2018 tarihli Mart Ayi Meclis Toplantisinin II. Birlesimine ait zabit özetinin okunan haliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

Karar No:150

Karar: 5216 Sayili Büyüksehir Belediye Kanunu’ nun 16. maddesinin birinci fikrasi ve Belediye Meclisi Çalisma Yönetmeligi’ nin 20. maddesi geregince yapilan gizli oylama sonunda kullanilan 65 oydan 60 oy alan Mehmet YAVAS, 58 oy alan Hasan YAVUZ, 56 oy alan Ilhan AYGÜNES, 55 oy alan Sevki CAN ve 50 oy alan Mustafa ARI’ nin yapilacak olan ilk Mahalli Idareler Seçimlerine kadar görev yapmak üzere Encümen Üyeligine seçilmelerine toplantiya katilan üyelerin oyçokluguyla ile karar verildi.

Karar No:151

Karar: 5216 Sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’ nun 15.maddesi ve Belediye Meclisi Çalisma Yönetmeligi’ nin 21.maddesi geregince açik oylama ile yapilan seçimler sonunda asagida isimleri yazili üyelerin yapilacak olan ilk Mahalli Idareler Seçimlerine kadar görev yapmak üzere mezkur komisyonlara seçilmelerine toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Aydin Büyüksehir Belediye Meclisi Ihtisas Komisyonlari

Hasan NARGIZ

Hüseyin ÇAÇAMER

Karar No:152

Karar: Aydin Büyüksehir Belediyesi Makine Ikmal Bakim ve Onarim Dairesi Baskanliginin 2018 Mali Yili Bütçesi, (T-1) cetveline 1 (bir) adet semi treyler aracinin islenmesine ve satin alinmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:153

Karar: Efeler Ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi tapunun 2616 ada, 1 parselde kayitli 260,00 m² yüzölçümlü tasinmazin Malatya-Aydin Kültür ve Dayanisma Dernegine satisi Mülga Aydin Belediyesi Encümeninin 03.11.2010 tarihli ve 1024 sayili karari ile iptal edilen tasinmazin Aydin Büyüksehir Belediyesi adina tescil islemi tamamlandigindan 57.200,00 TL arsa satis bedelinin ödeme gününe kadar yasal faizi (%9) hesaplanarak Malatya-Aydin Kültür ve Dayanisma Dernegine ödenmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:154

Karar: Mülkiyeti Büyüksehir Belediyemize ait, Efeler Ilçesi Veysipasa Mahallesi tapunun 1603 ada 2 parselinde kayitli 2.475,40 m² yüzölçümlü tasinmazda bulunan Bölge Idare Mahkemesi binasinin 32 nolu bagimsiz bölüm olarak ayrilan, 108 araç kapasiteli 1 ve 2.Bodrum Kat kapali Sosyal Tesis-Otopark yerinin, Aydin Valiligi, Aydin Cumhuriyet Bassavciligi ve Aydin Barosu personellerine ait araçlarin park yeri olarak kullanilmasi sartiyla, 5393 Sayili Belediye Kanunu'nun 18.maddesinin (e) fikrasi uyarinca Aydin Cumhuriyet Bassavciligi adina 1 Yil Süreyle bedelsiz tahsisinin yapilmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:155

Karar: Sultanhisar, Atça ve Salavatli toptanci hal subelerinde ticari faaliyetlerini yürüten meslek mensuplarindan Sebze ve Meyve Ticareti ve Toptanci Halleri Hakkinda Yönetmeligin 1 inci maddesine göre toptanci hali içinde islem gören sebze ve meyvelere iliskin bilgileri elektronik ortamda tutulanlarin ticari verimlilik ve kapasite degerlendirmeleri yapilarak uygun görülenlerin Sebze ve Meyve Ticareti ve Toptanci Halleri Hakkinda Yönetmeligin 15 inci maddesine göre yapimi tamamlanan Aydin Büyüksehir Belediyesi Toptanci Hali Atça Subesine tasinmasina,  ayni yönetmeligin 16 nci maddesine göre Sultanhisar Hal Subesinin kapatilmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:156

Karar: Aybel Insaat Organizasyon Spor Hizmetleri Temizlik Gida Sanayi ve Ticaret Anonim Sirketi tarafindan 09 DM 193, 09 DM 194, 09 DM 195, 09 DM 196, 09 DM 197 resmi plakali araçlarin 237 sayili Tasit Kanunun 10. maddesinin 2 nci fikrasi geregi Aydin Büyüksehir Belediyesine bagisinin kabul edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:157

Karar: Sultanhisar Ilçesi Kavakli Mahallesi 2315 parselde kayitli 2.840,00 m² miktarindaki tasinmaz ile Incealan Mahallesi 125 ada 88 parselde kayitli 10.000,00 m² miktarli tasinmazin mezarlik yapilmasi için Sultanhisar Belediye Meclisinin 03.04.2018 tarihli 33 ve 38 sayili kararlari uyarinca söz konusu tasinmazlarin devir alinmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:158

Karar: 5018 Sayili Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 41 inci maddesi ve Kamu Idarelerince Hazirlanacak Faaliyet Raporlari Hakkinda Yönetmelik hükümleri geregince hazirlanan Aydin Büyüksehir Belediyesi 2017 Mali Yili Idare Faaliyet Raporunun kabulüne toplantiya katilan üyelerin oyçokluguyla karar verildi.