BÜYÜKŞEHİRDEN AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMİ

Aydın Büyükşehir Belediyesi, trafik akışını rahatlatabilmek için Aydın merkezde trafiğin en yoğun olduğu yerlerden olan Yeni Dörtyol Kavşağı'nda "akıllı sinyalizasyon" uygulamasını başlattı.
Haber Tarihi: 02.03.2018
|

Etütleri bitirilen çalismayla, bölgedeki trafik isiklarinin süresi ve rengi otomatik olarak ayarlanmaya baslandi.Mevcut standart sinyalizasyon sisteminin yerine getirilen sistemle trafik akisi bilgisayar ve kameralarla kontrol edilirken, kavsak içerisinde yasanan yogunluga göre isiklarin süresi istenirse otomatik, istenirse anlik olarak kontrol edilebiliyor.

Kavsak içerisine monte edilen yeni kavsak kontrol cihazi ve 2 adet sensör görevi gören balikgözü kamerayla uygulanan teknolojiyle, kavsaktaki trafik 24 saat izleniyor.  Sistemle araç sayim ve nesne takibi, siniflandirma, yaya talep yönetimi, kuyruklanma, kavsak içerisindeki hareketli nesnelerin hareket modeli, kavsak içi tikaniklik tespiti, trafik akis yönü raporu, trafik gelis yönü raporu, ters yönde hareket, trafik akim hizlari, trafik ihlal tespiti ve araçlarin kavsakta geçirdikleri zaman takip edilebiliyor. Sistemin en önemli özelliklerinden birisi ise trafik sensörleri sayesinde en uygun trafik sürelerinin belirlenmesi. Sistemde algoritmalar sayesinde kavsaga hangi isleyis yönünde olursa olsun aninda müdahale edilebiliyor ve saniyelik olarak hangi lambanin ne renk yanacagi belirlenebiliyor.

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu sistemi yayginlastirmayi düsündüklerini belirtirken "Vatandaslarimizin trafikte can mal güvenligini saglamanin yani sira, trafikte geçirdikleri zamani da azaltmak istiyoruz. Yeni sistemimizle bunu saglayacagiz" diye konustu.

|