İsviçre Devlet Televizyonu trafik güvenliği haberi için Aydın'a geldi

İsviçre devlet televizyonu SRF'de yayımlanan "Fikir" programının yapımcısı Ruth Bosart, Aydın'daki yenilikçi trafik uygulamalarını yerinde görmek ve bunlarla ilgili fikirlerini almak için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'yla bir söyleşi yaptı.
Haber Tarihi: 05.03.2018
|

Aydin'da uygulanmaya baslanan üç boyutlu yaya geçidi ve yeni trafik sistemlerini görmek için geldiklerini söyleyen Bosart, projenin çok yenilikçi bir proje oldugunu söyledi. Bosart "Türklerin trafik güvenligine yeni yaratici düsüncelerle nasil yaklastigini görmek istedik" diye konustu.

Haber programlarinin çogunlukla negatif haberlerin yer aldigini söyleyen Ruth Bosart, cuma günleri yayimlanan ve yenilikçi fikirlerle pozitif düsüncelere dayali haberlerin öne çikarildigi "Idea" (Fikir) programini yaptiklarini söyledi. Bosart, programinda 3 boyutlu yaya geçidi gibi yenilikçi fikirleri isledikleri söylerken "Türkiye'nin trafik kazalariyla ilgili çok basarili bir geçmisinin olmadigini arastirmalarimda ögrendim. Trafik kazalarinda binlerce insan hayatini kaybediyor. Türkiye'nin bu problemine bu kadar yapici ve yaratici sekilde yaklasan belediye baskaniyla tanismak ve Aydin'da bu konuyla nasil ilgilendigini görüntülemek üzere geldik" diye konustu.

 Program 13 Nisan günü yayimlanacak.

|