AYDIN'DA TİYATRO RÜZGÂRI

Yıl boyunca birbirinden değerli oyunlarla seyirci karşısına çıkan Aydın Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü bir haftaya yayılan altı oyunla kutlayacak.
Haber Tarihi: 20.03.2018
|

Sehir Tiyatrolari iki oyunun prömiyerini yapacak. Sükran Güngör - Yildiz Kenter Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu'nda yasanacak tiyatro dolu hafta, 26 Mart Pazartesi günü baslayacak ve oyunlar ücretsiz olarak izlenebilecek. Pazartesi günü saat 20.30'da Ececan Gumeci Ünal'la Aykut Ünal'in oynadigi "Ask Bir Sey Degildir" sahnelenecek. 27 Mart Sali günü ise saat 20.30'da Yunus Emre Gümüs'ün "Entrikali Dolap Komedyasi" adli oyununun prömiyeri yapilacak.

Sehir Tiyatrosu'nun bu yilki oyunlarindan olan tek perdelik "Sinek Kadar Kocam Olsun Basimda Bulunsun" ise 28 Mart Çarsamba günü saat 20.30'da seyircinin karsisina çikacak.Sehir Tiyatrosu bir tiyatro klasigi olan Moliere'in "Kibarlik Budalasi"ni da seyirciyle bulusturacak. Cafer Ilhan yönetiminde sahnelenecek olan oyunun prömiyeri 29 Mart Persembe günü saat 20.30'da yapilacak.

 

Usta tiyatrocular Aydin'da

30 Mart Cuma günü ise Türk tiyatrosunun iki usta oyuncusu Altan Erkekli ile Veysel Diker'in "Sifa Niyetine Müzikten Beri Sözden Öte" oyunu saat 20.30'da seyircinin karsisina çikacak.  "Sifa niyetine" bir sahne gösterisi olan oyunda "söz"de Altan Erkekli kendi yasamindan hikâyeler anlatacak, "müzik"te ise Veysel Diker sevdigi türküleri orkestrasi esliginde seslendirecek.

Küçük seyircilerin de unutulmadigi tiyatro dolu haftada, 31 Mart Cumartesi günü ise saat 20.30'da "Bir Hayalim Var" adli kukla ve çocuk tiyatrosu çocuklarla bulusacak.

Sehir Tiyatrosu'yla Aydinlilari tiyatroyla bulusturmaktan mutlu olduklarini söyleyen Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu "Vatandaslarimizla birlikte tiyatro dolu bir haftayla Dünya Tiyatro Günü'nü kutlayacagiz. Aydin'da kültür ve sanat faaliyetlerimiz sürüyor. Birbirinden degerli oyunlarimiza tüm Aydinlilari davet ediyorum" diye konustu. 

|