MİNİKLER ÇANAKKALE ZAFERİ SERGİSİNİ GEZİYOR

Öğrenciler Çanakkale Zaferi'nin 103. yıldönümü için Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan "Çanakkale Zaferi 1915" sergisini gezmeye devam ediyor.
Haber Tarihi: 20.03.2018
|

Büyüksehir belediyesi binasinin 3. katindaki sergiyi gezen minikler hem ögretmenlerinden hem de sergi görevlilerinden sergi ve Çanakkale Savasi'yla ilgili bilgi aliyorlar. Ögretmenler ise derslerinde isledikleri konulari ögrencilerine örneklerle anlatma firsati buluyor.

Savasta kullanilmis gerçek savas malzemelerini gören ögrenciler çesitli sorularla da meraklarini gideriyorlar. Ögrenciler, derslerinde ögrendikleri savasin kahramanlarindan olan Seyid Onbasi'nin canlandirmasini da ilgiyle izliyorlar.

Sergi girisinde ziyaretçileri, Mustafa Kemal'in "Çanakkale Zaferi Türk askerinin ruh kudretini gösteren sayani hayret ve tebrik bir misaldir. Çanakkale Muharebelerini kazandiran bu yüksek ruhtur" sözü karsiliyor. Savasta askerler tarafindan kullanilan gerçek top mermilerinin de bulundugu sergide, bunlarin yani sira yine savasta kullanilan süngüler, silahlar, Türk askerlerine ait çariklar, saatler, dürbünler, fenerler yer aliyor.

Sergiyi gezen ögrenciler, kendilerini bu anlamli sergiyle bulusturan Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu'na tesekkürlerini sunuyorlar.

Çok sayida vatandas tarafindan da ziyaret edilen sergi, savasin gidisatini çesitli fotograflar ve anlatimlarla da ziyaretçilere hatirlatiyor. Ücretsiz olarak gezilebilen sergi, 30 Mart tarihine kadar Aydin Büyüksehir Belediyesi 3. kat sergi salonunda saat 8.30-17.30 arasinda ziyaret edilebilecek. 

|