AYDIN'DA BAHAR TEMİZLİĞİ

Aydın Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri Aydın'ın 17 ilçesinde bahar temizliğine başladı.
Haber Tarihi: 22.03.2018
|

Çalismalar kapsaminda çocuk bahçeleri, yol kenarlari, orta refüjler, mesire alanlari, meydanlar ve sahiller dahil Aydin genelinde büyüksehir belediyesi sorumluluk alanlarindaki her yer bahara hazir hale getiriliyor. Temizlik, bakim, onarim, yenileme çalismalari bitirildikten sonra bu alanlara çogunlugu Çine Tarimsal Kalkinma Kooperatifi'nin kadin üyelerinin yetistirdigi çiçeklerden olmak üzere yaklasik 1 milyon çiçek dikilip Aydin rengârenk bir görünüme kavusacak. Çiçeklerin yani sira 20 bin fidan ve çali grubu da toprakla bulusturulacak.

 

Çocuk oyun gruplari temizleniyor

Baharin gelmesiyle birlikte çocuklarin parklarda daha fazla zaman geçirecek olan çocuklarin temiz ve güvenli eglenebilmeleri için çocuk oyun gruplarinin bakimlari yapiliyor ve oyun alanlari yikanip temizleniyor. Vatandaslarin talepleri dogrultusunda da uygun yerlere yeni çocuk oyun gruplarinin ve spor aletlerinin montajlari yapiliyor.

Efeler ilçesinde vatandaslarin bos zamanlarinda keyifli zaman geçirip dinlendikleri Aytepe, Pinarbasi mesire alanlariyla Tekstil Park, Ismet Sezgin Parki ve Gençlik Parki'nda çim yenileme çalismalari bitirildi ve buralar vatandaslarin kullanimina açildi.  Parklarda aydinlatma direkleriyle havuzlarin tamir ve bakimlari da rutin olarak yapiliyor. Bunlarin yani sira refüjlerdeki agaçlarin budamalari ve bakimlari bitirilirken Aydin genelinde palmiyelerin de ilaçlamalari bitirildi.

 

Tatil beldeleri yaza hazirlaniyor

Tatil beldelerinde de büyüksehir belediyesinin sorumluluk alanindaki plajlarda bakim çalismalari basladi. Plajlari yaza hazirlamak için yapilan çalismalarin ilk asamasinda hasar gören banklar degistirilmeye baslandi ve Kusadasi sahillerinde plaj kumlari temizlenip taslardan arindirilarak plajlar yaz sezonuna hazir hale getiriliyor.

Didim'deyse Kültür Park'ta park revizyon çalismalari devam ediyor. Ayni zamanda Didim'de Ankara Üniversitesi'yle ortaklasa yapilan park çalismasi yakin zamanda bitirilerek vatandaslarin kullanimina açilacak.

 

Özlem Çerçioglu: 24 saat sahadayiz

Aydin'in temiz ve bakimli kent hüviyetini devam ettirdiklerini söyleyen Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu "Büyüksehir belediyesi olarak 24 saat sahada çalisip Aydin'i güzellestirmeye devam ediyoruz. Bahar öncesinde temizlik çalismalarina basladik. Yakin zamanda da bahar çiçeklerinin dikimlerine baslayarak Aydin'i gelin gibi süsleyecegiz. Bütün vatandaslarimizi parklarimiza, bahçelerimize gelip baharin tadini çikarmaya davet ediyorum" diye konustu. 

|