Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı I. Birleşim Meclis Karar Özetleri

AYDIN BÜYÜKSEHIR BELEDIYE MECLISI SUBAT AYI 13.02.2018

TARIHLI I. BIRLESIM MECLIS KARAR ÖZETLERI

Karar No:56

Karar: Aydin Büyüksehir Belediye Meclisinin 11.01.2018 tarihli Ocak Ayi Meclis Toplantisinin II. Birlesimine ait zabit özetinin okunan haliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

Karar No:57

Karar: 696 sayili Olaganüstü Hal Kapsaminda Bazi Düzenlemeler Yapilmasi Hakkinda Kanun Hükmünde Kararnamenin 126 nci maddesi ile 27.06.1989 tarihli ve 375 sayili Kanun Hükmünde Kararname’ye eklenen Ek 20 nci maddesinde yer alan “Il özel idareleri, belediyeler ile bagli kuruluslari ve bunlarin üyesi oldugu mahalli idare birlikleri, personel çalistirilmasina dayali hizmetleri 4/1/2002 tarihli ve 4734 sayili Kamu Ihale Kanununun 22 nci maddesindeki limit ve sartlar ile 62 nci maddesinin birinci fikrasinin (e) bendindeki sinirlamalara tabi olmaksizin dogrudan hizmet alimi suretiyle birlikte ya da ayri ayri sermayesinin yarisindan fazlasi bu idarelere ait ve halen bu kapsamda hizmet alimi yaptigi mevcut sirketlerinden birine, bu nitelikte herhangi bir sirketi bulunmuyorsa münhasiran bu amaçla kuracaklari bir sirkete gördürebilir.” Hükmü ve Kamu Kurum ve Kuruluslarinda Personel Çalistirilmasina Dayali Hizmet Alimi Sözlesmeleri Kapsaminda Çalistirilmakta Olan Isçilerin Sürekli Isçi Kadrolarina veya Mahalli Idare Sirketlerinde Isçi Statüsüne Geçirilmesine Iliskin 375 Sayili Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 23 ve Geçici 24 üncü Maddelerinin Uygulanmasina Dair Usul ve esaslarin 28 inci maddesinde yer verilen “(1) 375 sayili Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen geçici24 üncü madde ile taninan isçi statüsüne geçirilme hakkindan yararlanilabilmesi için; il özel idareleri, belediyeler ile bagli kuruluslari, il özel idareleri ve belediyeler ve bagli kuruluslarinin dogrudan dogruya veya dolayli olarak birlikte veya ayri ayri sermayesinin yarisindan fazlasina sahip oldugu sirketlerde 4734 sayili Kanun ve diger mevzuat hükümleri uyarinca personel çalistirilmasina dayali hizmet alim sözlesmeleri kapsaminda yükleniciler tarafindan çalistirilmasi gerekmektedir. (2) Bu bölümde geçen idare veya idarenin sirketi ibaresinden, birinci fikrada belirtilen idare veya sirketler anlasilir.” hükmü Dogrultusunda personel çalistirilmasina dayali hizmetleri yürütmek ve/veya bu kapsamda personel çalistirilmasina dayali hizmet alimi yöntemiyle çalistirilan personelin isçi statüsünde istihdam edilebilmelerini saglamak için kurulacak olan 100.000,00 (Yüzbin) Türk Lirasi sermayeli AYPAS Personel Anonim Sirketine Aydin Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügünün %30 ve Aydin Büyüksehir Belediyesinin % 70 hisse ile kurucu ortak üye olarak istirak ettirilmesine ve bu amaçla tahakkuk edecek katilim payinin ödenebilmesi için bütçede tertip açilmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

Karar No:58

Karar: Aydin Büyüksehir Belediyesi Aykome Kurulus Görev Çalisma ve Usulleri Yönetmeliginde yapilan degisikliklerin kabul edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:59

Karar: Meclis Üyesi Ugur KUL’ un Meclis üyeliginden istifasi nedeni ile bosalan Sanayi ve Enerji Komisyonuna kalan süreyi tamamlamak üzere açik oylama ile yapilan seçimler sonunda Ismail SEZER’ in seçilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:60

Karar: Aydin Büyüksehir Belediyesi Ulasim Koordinasyon Merkezi Kurulus, Görev, Yetki, Çalisma, Usul ve Esaslarinin Uygulanmasina Dair Yönetmelikte yapilan degisikliklerin kabul edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:61

Karar: Aydin Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi 2018 Mali Yili Bütçesi, ( T-1 ) cetveline 35 ( otuz bes ) adet motosikletin islenmesine ve motosikletlerin satin alinmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:62

Karar: Aydin Büyüksehir Belediye Meclisinin 12.10.2017 tarih 410 sayili kararinda yer alan “Efeler Belediye Meclisi’nin 06.04.2017 tarihli 91 sayili karari” ifadesinin “Efeler Belediye Meclisi’nin 04.05.2017 tarih 113 sayili karari”  olarak düzeltilmesine ve Aydin Büyüksehir Belediye Meclisinin 12.10.2017 tarih 410 sayili kararinin bu sekilde tashih edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:63

Karar: Efeler Ilçesi Mimarsinan Mahallesinde Ali Ihsan Pasa ve Mimarsinan bulvarinin kesistigi meydana “Zeytin Dali Meydani” isminin verilmesine, Ali Ihsan Pasa Bulvarinin bu meydandan sonraki bati tarafinda kalan kisminin isminin “Zeytin Dali Bulvari” olarak degistirilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.