Çerçioğlu'ndan Vatandaşlarımıza Teşekkür: DEMOKRASİ GELENEĞİMİZİ HEP BİRLİKTE YAŞATTIK

Mimar Sinan Mahallesi'ndeki Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ait 31 bin metrekarelik arazinin geleceğine yönelik halkoylaması 8-16 Ocak tarihleri arasında yapıldı.
Haber Tarihi: 17.01.2018
|

Bir açiklama yayimlayan Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, vatandaslarimiza düsüncelerini paylastiklari için tesekkür etti.

Çerçioglu "Aydin'in genlerine islemis demokrasi geleneginin bir örnegini daha vatandaslarimizla birlikte yasadik. Genciyle yaslisiyla, daha önemlisi burayi bizlerden sonra uzun yillar kullanacak olan Aydinlilarla halkoylamamizi gerçeklestirdik. Fikrini açikyüreklilikle söyleyen binlerce vatandasimiza bu demokrasi senligine ortak olduklari için çok tesekkür ediyorum" diye konustu.

Çerçioglu, Aydin'in gelecegine Aydinlilarin karar verdiginin altini çizerken "Bu kent demokrasiyi içine sindirmis insanlarin kenti, demokrasinin besigi. Bu gelenegi 3. demokrasi senligimizle devam ettirdik. Aydin'i vatandaslarimiza kulak vererek, vatandaslarimizin isteklerine göre yönetmeye devam edecegiz. Halk ister, büyüksehir yapar" dedi.

Aydin'in gelisen mahallerinden olan Mimar Sinan Mahallesi'ndeki arazi için yas sinirlamasi olmaksizin binlerce vatandas oy kullanirken kullanilan oylar tasnif edildikten sonra çikan sonuca göre Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan proje hazirlanacak ve uygulanacak.

Daha önce de, 100 milyon liraya kamulastirilan 177 dönümlük Aydin Tekstil arazisi ve Kusadasi'ndaki 26 milyon liraya kamulastirilan TARIS arazisi için de halkoylamasi yapilmis, vatandaslar bu arazilerin yesil alan olarak kalmasini istemisti.

Aydin Tekstil arazisi için Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan hazirlanan proje Anitlar Kurulu tarafindan geçtigimiz günlerde onaylanmisti. Vatandaslarin yesil alan olarak kalmasini istedigi Aydin Tekstil arazisindeki tescilli yapilar restore edilerek korunacak ve alana çiçek bahçeleri, bisiklet yollari, kosu yollari, piknik alani, konser ve nikâh salonlari, sergi salonlari, fuar alani, botanik havuz, spor alanlari, macera parki, çocuk oyun alanlari, kaykay parkuru, splash su oyun alani, anfi tiyatro, kus bahçesi, kelebek bahçesi, çocuk gelisim kulüpleri, gezi treni, sanat atölyeleri, kafe ve otoparklar yapilacak.

|