AYDIN'DA DEMOKRASİ ŞENLİĞİ DEVAM EDİYOR

Efeler ilçesinin Mimar Sinan Mahallesi'ndeki Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ait 31 bin metrekare arazinin geleceğine Aydın halkı karar verecek.
Haber Tarihi: 08.01.2018
|

Atatürk Kent Meydani'na kurulan çadirdaki halkoylamasinda oyunu kullanan Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu Aydin'da dogrudan demokrasi gelenegini devam ettirdiklerini söyledi.

Demokrasi senligi seklinde baslayan halkoylamasina baskan Çerçioglu'nun yani sira Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskan Yardimcisi Bülent Tezcan, CHP Aydin Milletvekili Hüseyin Yildiz, CHP Aydin Il Baskani Ali Çakir, CHP Efeler Ilçe Baskani Baris Altintas, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayida vatandas katildi.

"3. demokrasi senligimizi yapiyoruz"

16 Ocak'a kadar Atatürk Kent Meydani'ndaki çadirda devam edecek halkoylamasiyla arazinin gelecegine Aydin halkinin karar verecegini söyleyen baskan Çerçioglu daha önce 100 milyon liraya kamulastirilan Aydin Tekstil arazisinin projesinin hazirlandigini ve yakin zamanda ihaleye çikilacagini belirtti. "Bu 177 dönümlük arazi Aydin'in en degerli arazisi. Bu araziye AVM mi rezidans mi yapacaksiniz, diye sordular. Vatandasimiz ne isterse onu yapacagiz dedik ve Aydin halki yesil alan olmasini istedi. Simdi burayi yesil alan olarak Aydin'in hizmetine sunacagiz. Ayni süreç Kusadasi'nda 25 milyon liraya kamulastirdigimiz arazi için de geçerli. Orayi da yesil alan yapacagiz" diye konusan Çerçioglu "Bu kentte hep beraber yasiyoruz. Bizler demokrasiyi sindirmis insanlariz. Ben de vatandaslarimizin istekleri dogrultusunda Aydin'i yönetiyorum. Bugün 3. demokrasi senligimizi yapacagiz" dedi. Tüm Aydin halkini halkoylamasina beklediklerini söyleyen Çerçioglu oy kullanmak için yas sinirinin olmadiginin altini çizdi. Çerçioglu, sandiktan çikan karara göre plan yapacaklarinin sözünü verdi.

Tezcan: 'Aydin Büyüksehir Belediyesi dogrudan demokrasinin öncüsü'

Aydin Milletvekili Hüseyin Yildiz, arazinin gelecegini halka soran Çerçioglu'na tesekkür etti. CHP Genel Baskan Yardimcisi Bülent Tezcan ise "Aydin Büyüksehir Belediyesi, halkçi belediyeciligin nasil yapilacagini bütün Türkiye'ye gösteriyor. Dogrudan demokrasinin yolu, halka dogrudan dogruya karar verme imkânlarini vermekten geçer. Yerel yönetimlerimizde bunu yerlestirmek konusunda kararliyiz. Bu konuda öncü olan Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu'na tesekkür ediyoruz" diye konustu.

Daha sonra arazinin gelecegiyle ilgili fikirlerini yazarak oy kullanan Tezcan, Yildiz ve Çerçioglu oylamanin Aydin'a hayirli olmasini diledi.

|