BÜYÜKŞEHİRDEN HAFRİYAT KAMYONLARINA HIZ DENETLEMESİ

Aydın genelinde vatandaşların trafikte güvenle yolculuk yapabilmelerini sağlayabilmek için Aydın Büyükşehir Belediyesi bir uygulamayı daha hayata geçirdi.
Haber Tarihi: 04.01.2018
|

Yeni çalismayla Aydin genelinde hafriyat tasiyan kamyonlar online olarak denetlemeye alindi. Böylelikle hiz sinirini asan kamyonlar yetkili mercilere bildirilerek haklarinda yasal islem yapilmasi saglaniyor.

Kamyonlarin nerede olduklari ve güzergâhlari bir yildir online olarak GPS üzerinden izleniyordu. Böylelikle belirlenen yerler disinda hafriyat bosaltan sürücüler hakkinda yasal islem yapiliyordu. Yeni geçilen uygulamayla birlikte artik hafriyat kamyonlarinin hizlari da GPS üzerinden takip edilmeye baslandi. Hiz sinirlarina riayet etmeyen sürücüler ise polise ve jandarmaya bildirilerek haklarinda yasal islem yapilmasi saglaniyor.

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu GPS'le takip edilerek kamyonlarin sadece belirlenen yerlere hafriyat bosaltmalarinin saglandigini, böylelikle çevre kirliliginin önüne geçildigini ifade etti.

|