AYDIN'DA BİR GELENEK: MİMAR SİNAN'DAKİ ARAZİ İÇİN HALKOYLAMASI YAPILACAK

Aydın'ın gelişmeye devam eden semtlerinden olan Mimar Sinan'daki Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ait 31 bin metrekare arazinin geleceğine Aydın halkı karar verecek.
Haber Tarihi: 03.01.2018
|

Aydin halki 8-16 Ocak tarihleri arasinda Atatürk Kent Meydani'na kurulacak çadirdaki sandiklarda arazinin gelecegiyle ilgili oy kullanarak karar mekanizmasinin içinde yer alacak.

Aydin'da daha önce Aydin'in en degerli arazilerinden olan ve 100 milyon liraya kamulastirilan 177 dönümlük Aydin Tekstil Alani'nin gelecegine de Aydin halki karar vermisti. Yine ayni sekilde Aydin halki, 25 milyon liraya kamulastirilan Kusadasi'ndaki TARIS Alani'nin gelecegi için de oy kullanmisti. Aydin Tekstil Alani, Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan yesil alan olarak projelendirildi ve proje onaylandi. Halkoylamasindan çikan sonuca göre hazirlanan proje ilan edildi.

 

ÇERÇIOGLU'NDAN ÇAGRI: HALKIMIZ OY KULLANSIN

Aydin halkinin oylama çadirina gelip 31 bin metrekarelik arazinin gelecegiyle ilgili oy kullanmasini isteyen Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu "Aydin'i halkimizin istekleri dogrultusunda yönetiyoruz. Daha önce de çok kez yaptigimiz gibi degerli bir arazimizin gelecegini Aydin halkina soracagiz. Halkimiz kendisine ait arazinin gelecegine kendisi karar verecek. Halkimiz bizi seçse de biz yine de karar mekanizmasinin en tepesinde onlarin olmasina özel önem veriyoruz. Çikan sonuca göre projeyi hazirlayacagiz ve kullanima açacagiz" diye konustu.

|