Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak Ayı I. Birleşim Meclis Karar Özetleri

AYDIN BÜYÜKSEHIR BELEDIYE MECLISI OCAK AYI 09.01.2018

TARIHLI I. BIRLESIM MECLIS KARAR ÖZETLERI

 

Karar No:1

Karar: Aydin Büyüksehir Belediye Meclisinin 14.12.2017 tarihli Aralik Ayi Meclis Toplantisinin II. Birlesimine ait zabit özetinin okunan haliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

Karar No:2

Karar: 5216 Sayili Büyüksehir Belediye Kanunu’ nun 13. maddesi ve Belediye Meclisi Çalisma Yönetmeligi’ nin 6.maddesi geregince Aydin Büyüksehir Belediye Meclisi' nin 2018 Yilinda tatil yapmadan çalismalarina devam etmesine ve her ayin 2. haftasinda toplanmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

Karar No:3

Karar: 5393 Sayili Belediye Kanunu’ nun 25. maddesi geregince Belediyenin bir önceki yil gelir ve giderleri ile bunlara iliskin hesap kayit ve islemlerinin denetimi amaciyla bes kisiden olusturulan Denetim Komisyonu üyeligi için gizli oyla yapilan seçim sonunda kullanilan 64 oydan, 61 oy alan Kadir MUTLU, 60 oy alan Gülsah AYDIN VERIM, 60 oy alan Ahmet Vahit AYSAN, 59 oy alan Necmettin ÜNÜVAR, 58 oy alan M.Mükremin SEMERCIOGLU’ nun Denetim Komisyonu üyesi olarak seçilmelerine karar verildi.

Karar No:4

Karar: Kuyucak Ilçesi Yakuppasa Mahallesinde bulunan mülkiyeti Aydin Büyüksehir Belediyesine ait olan 99 ada, 2 parselde kayitli tasinmazin asli görev ve hizmetlerinde kullanilmak üzere Kuyucak Belediye Baskanligina bedelsiz olarak devredilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:5

Karar: 7036 sayili Is Mahkemeleri Kanunu’nun 3.maddesi ve 6325 Sayili Hukuk Uyusmazliklarinda Arabuluculuk Kanunu 14.maddesi ve 15.maddesi hükümleri geregince arabulucu veya arabulucularin seçilmesi ve Arabuluculuk Komisyonu üyelerinin seçimi ve bu kapsamdaki müzakerelerin, yürütülmesine iliskin Büyüksehir Belediye Baskanina yetki verilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:6 

Karar: Ulasim Dairesi Baskanligi’nin 2018 Mali Yili Bütçesi ( T-1 ) cetveline 1 adet damperli levha ve omega direk çakma kamyonunun islenmesine ve aracin Devlet Malzeme Ofisi’nden satin alinmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

Karar No:7

Karar: 5216 Sayili Kanunun 26’nci maddesi ve 6102 sayili Türk Ticaret Kanununun 4. Kismin 1. Bölümünün 332. Maddesi geregince sermaye sirketi kurulmasi için Büyüksehir Belediye Baskanina yetki verilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligi ile karar verildi.

|