HALK KARAR VERDİ, BÜYÜKŞEHİR YAPIYOR

1954'te merhum Başbakan Adnan Menderes’in girişimleriyle kurulan ve 50 yıl boyunca Aydın ve ülke ekonomisine önemli katkılar yaptıktan sonra 2004'te üretimi tamamen durdurulan Aydın Tekstil’in kent merkezinde kalan 177 dönümlük arazisinin planı onaylandı.
Haber Tarihi: 27.12.2017
|

Yapilan halkoylamasiyla halkin yesil alan olarak kalmasini istedigi Aydin Tekstil Alani'nin, Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan hazirlanip Anitlar Kurulu tarafindan onaylanan projesine göre alandaki tescilli yapilar restore edilerek korunacak.

100 MILYON LIRAYA KAMULASTIRILDI

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’nun 6,5 yil süren mücadelesi sonrasi 100 milyon liraya kamulastirilan alanin gelecegi için Aydin Tekstil Alani'na sandik konulmus ve özenle degerlendirilen referandum sonuçlarina göre oy kullanan vatandaslarin yüzde 99’u alanin yesil alan olarak kalmasini istemisti. Aydin Büyüksehir Belediyesi de projeyi halkin ezici çogunlukla yesil alan olarak kalmasi istegine göre hazirladi.
 

TESCILLI YAPILAR RESTORE EDILECEK

Anitlar Kurulu'nun onayladigi plana göre alandaki tescilli yapilar restore edilerek korunacak ve alana çiçek bahçeleri,  bisiklet yollari, kosu yollari, piknik alani, konser ve nikâh salonlari, sergi salonlari, fuar alani, botanik havuz, spor alanlari, macera parki, çocuk oyun alanlari, kaykay parkuru, splash su oyun alani, anfi tiyatro, kus bahçesi, kelebek bahçesi, çocuk gelisim kulüpleri, gezi treni, sanat atölyeleri, kafe ve büfelerle otoparklar yapilacak.

Böylelikle Aydin da örnek Bati kentleri gibi sehir içerisinde halkin kullandigi devasa yesil alana sahip olacak.
 

ÇERÇIOGLU: RANTA AÇMADIK

Aydin'da yapilacak yeni yatirimlari ve icraatlari halka sorarak sekillendirdikleri söyleyen baskan Özlem Çerçioglu "Yaptigimiz referandumlarla Aydin'in gelecegini Aydin halki karar veriyor. Yeri geldiginde sandik koyuyoruz, yeri geldiginde de vatandasimizla, muhtarlarimizla bire bir oturup istekleri, talepleri dinliyoruz. Ranta açmak yerine Aydin'a yesil alan kazandirdigimiz Aydin Tekstil Alani çocuklarimizin, torunlarimizin kullanacagi bir alan olarak kalacak. Örnegini Bati ülkelerinde görüp gipta ettigimiz devasa parklardan bir tanesini Aydinimiza kazandirdigimiz için çok mutluyuz. Aydinlilarin nefes alabilecekleri, spor yapabilecekleri bir alan olacak" diye konustu. 

|