DALAMA YÖRÜK ALİ EFE KÖPRÜSÜ BÜYÜK MENDERES'İN ÜSTÜNDE IŞIL IŞIL

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından geçen kasım ayının sonunda görkemli bir törenle açılışı yapılan Dalama Yörük Ali Efe Köprüsü ışıklandırılarak Büyük Menderes üzerinde "bir gerdanlık gibi" ışıldamaya başladı.
Haber Tarihi: 21.12.2017
|

Milli Mücadele sirasinda Yörük Ali Efe ve kizanlarinin sallarla geçtigi yere yapilan köprü, isiltisiyla hem kuzey hem de güney tarafindaki daglardan ve çok uzaklardan bile rahatlikla seçilebiliyor.

Dalama Yörük Ali Efe Köprüsü, 50 yildir kullanilan ve artik yetersiz kalan köprünün yerine Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapildi. Aydin ovasinin ortasinda pariltisiyla görsel sölen sunan köprünün açilisinda konusan baskan Özlem Çerçioglu, Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere tüm sehitleri minnetle andiklarini söylemis ve "Yörük Ali Efemiz, Milli Mücadelemizin parildayan yildizlarindan. Efelerimiz sayemizde bugün bir araya gelebiliyoruz. Onlara borcumuzu ödeyemeyiz. Onlarin adlarini yasatmak bizlerin boynunun borcu" diye konusmustu. Çerçioglu "Efemizin adini, ona türkü yakilan bu soguk sularin üzerine yaptigimiz köprüyle yasatiyoruz" diyerek Milli Mücadele kahramaninin adini köprüyle yasatacaklarini söylemisti.

Vatandaslar ise "Bu köprü bittigi zaman Menderes'in üzerinde bir gerdanlik gibi isil isil olacak demistim, verdigimiz sözü bir kez daha tuttuk. Aksamlari köprümüz bir gerdanlik gibi parlayacak" diye konusan Çerçioglu'na sözünü tuttugu için tesekkür ediyorlar.

|