TOPUKLU EFE YÖRÜK ALİ EFE KÖPRÜSÜ’NÜ AÇTI

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Dalama Yörük Ali Efe Köprüsü, "Topuklu Efe" Özlem Çerçioğlu tarafından açıldı.
Haber Tarihi: 30.11.2017
|

Ilçe belediye baskanlari, mahalle muhtarlari, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ve çok sayida vatandasin katildigi törende Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Çerçioglu köprü girisinde alkislarla karsilandi. Çerçioglu, havanin soguk olmasina ragmen törene yogun ilgi gösteren Dalamali kadinlarla birlikte oturdu.

ÇERÇIOGLU: "YÖRÜK ALI EFEMIZIN ADINI YASATIYORUZ"

Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere tüm sehitleri minnetle andiklarini söyleyen Baskan Çerçioglu "Yörük Ali Efemiz milli mücadelemizin parlayan yildizlarindan. Efelerimiz sayemizde bugün bir araya gelebiliyoruz. Onlara borcumuzu ödeyemeyiz. Onlarin adlarini yasatmak bizlerin boynunun borcu" diye konusarak "Efemizin adini, ona türkü yakilan bu soguk sularin üzerine yaptigimiz köprüyle yasatiyoruz" dedi.

ÇERÇIOGLU: VERDIGIMIZ SÖZÜ TUTTUK

Aydin'a verdigi sözleri teker teker gerçeklestirdikleri söyleyen Baskan Çerçioglu "2013 yilinda sizlerle bir araya geldigimizde buradaki köprünün dar oldugunu, eskidigini, yenisini istediginizi söylemistiniz. Ne mutlu bize ki, köprümüzü bitirdik, kullaniminiza sunuyoruz" diye konustu.  11.5 metre genisligindeki köprünün 4 milyon liraya mal oldugunu söyleyen Çerçioglu "Bu köprü bittigi zaman Menderes'in üzerinde bir gerdanlik gibi isil isil olacak demistim, verdigimiz sözü bir kez daha tuttuk. Aksamlari köprümüz bir gerdanlik gibi parlayacak" diye konustu.
 

EFELER'E 342 MILYON YATIRIM

Aydin'i Türkiye'nin parlayan yildizi yapmak için var gücüyle çalistigini söyleyen Çerçioglu, bugüne kadar Efeler ilçesine 342 milyon TL yatirim yapildigini, ilçe genelinde 1 milyon 192 bin 134 metrekare yol yapildigini hatirlatti.
ASKI'nin de Efeler ilçesinde toplam 180 bin 226 metre altyapi çalismasi yaptigini söyleyen Çerçioglu, 3 adet içme suyu kuyusunun ve 6 yeni içme suyu aritma tesisinin vatandasin hizmetine sunuldugunu söyledi.
 

ÇERÇIOGLU'NDAN YAVUZKÖYLÜLERE MÜJDE

"Yavuzköylülere bir müjde vermek istiyorum" diyen Özlem Çerçioglu "o çok istediginiz köprüye on gün sonra baslayacagiz, bir ay içinde de bitirecegiz" diye konustu.  Törene katilan vatandaslar köprünün yenisini yaptirarak ulasimi kolaylastiran ve Dalama'ya yeni bir köprü kazandiran Özlem Çerçioglu'na tesekkür ettiler. 

|