BÜYÜKŞEHİR KADINA ŞİDDETE TİYATRAL GÖSTERİYLE DUR DEDİ

Aydın Büyükşehir Belediyesi "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü" dolayısıyla “Kadına Şiddete Dur” programı gerçekleştirdi.
Haber Tarihi: 25.11.2017
|

Kadina siddet konusunda toplum bilinci olusturmak amaciyla Aydin Atatürk Kent Meydani havuz önünde gerçeklestirilen etkinlikte tiyatral gösterim yapilarak kadina yönelik siddet canlandirildi.

Kadinlarin yüzüne makyaj yapilarak ve zincirlerle birbirine baglanmasi ile gerçeklestirilen canlandirma gerçegini aratmadi. Dansçilarin agitlar esliginde yaptigi  lirik dans ile bulunulan durumdan kurtulus ve zincirlerin kirilarak atilmasi temsil edildi. Tiyatral gösterinin çok basarili oldugunu belirten vatandaslar Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’na tesekkür ettiler. Gösterimde ayrica cadde üzerinde ellerindeki pankart ve dövizlerle  yürüyüs gerçeklesti.

“SIDDET OLAYLARININ ÖNÜNE GEÇMELIYIZ”

Kadinlarin maruz kaldigi siddet olaylarinin önüne geçmek ve bu konuda farkindalik, duyarlilik olusturmak amaciyla Büyüksehir Belediyesi olarak tiyatral gösterim gerçeklestirdiklerini belirten Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu,  Son 15 yilda yaklasik 7 bin kadinin öldürüldügünü belirtti.

Çerçioglu, Toplumun yarisini olusturan kadinlarin, erkeklerle esit haklara sahip oldugunu ve bu haklari kullanmakta özgür olduklarini belirterek, “Biz de bu fikirden yola çikarak büyüksehir belediyesi olarak Aydin'da kadinlarimizin ekonomik özgürlüklerine kavusabilmeleri için birçok projeyi uygulamaya devam ediyoruz. Kadinlarimiz hayata karsi kendi ayaklari üzerinde durmalilar ve her daim dayanisma içerisinde olmalilar" diye konustu.

|