Başkan Çerçioğlu: Kadına Şiddet Kabul Edilemez

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Haber Tarihi: 24.11.2017
|

Çerçioglu, kadina yönelik siddetin ve siddeti körükleyen her türlü söylemin kesinlikle reddedilmesi gerektigini belirtti.

Son 15 yilda yaklasik 7 bin kadinin öldürüldügünü belirten Çerçioglu, kadinlara uygulanan siddet olaylarinin büyük çogunlukla medyaya yansimadigini ve korkunç boyutlara ulastigini söyledi.

Siddetin her türlüsünün yasam hakkini tehdit eden temel bir insan hakki ihlali oldugunu ifade eden Çerçioglu, son 6 ayda görülen 20'den fazla kadin cinayeti davasinda saniklara verilen iyi hal indirimlerine de dikkati çekti.

Toplumun yarisini olusturan kadinlarin, erkeklerle esit haklara sahip oldugunu ve bu haklari kullanmakta özgür olduklarini belirten Çerçioglu, kadinlarin ekonomik özgürlüklerine kavusmalarinin önemini vurgularken "Biz de bu fikirden yola çikarak büyüksehir belediyesi olarak Aydin'da kadinlarimizin ekonomik özgürlüklerine kavusabilmeleri için birçok projeyi uygulamaya devam ediyoruz. Kadinlarimiz hayata karsi kendi ayaklari üzerinde durmalilar ve her daim dayanisma içerisinde olmalilar" diye konustu.

|