İNCİRLİOVA ACARLAR’DA 11 MİLYONLUK DEV PROJEDE İLK KAZMA VURULDU

“Muhtar kurban kesti”
Haber Tarihi: 15.08.2017
|

Acarlar’da büyük altyapi dönüsümü basladi. Incirliova’nin en kalabalik mahallelerinden olan Acarlar, yillardir bekledigi kanalizasyon ve içmesuyu altyapisina Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’nun talimatiyla kavusuyor. Baskan Çerçioglu’nun daha önceden sözünü verdigi çalismanin tam söz verilen tarihte baslamasi Acarlar’da büyük sevinç yaratti. 11 milyon 500 bin TL yatirim bedeli ile gerçeklesecek olan proje kapsaminda tüm mahalle kanalizasyon altyapisina kavusacak ve tüm içmesuyu sebeke ve isale hatlari yenilenecek.

TOPLAM 70 KILOMETRE UZUNLUGUNDA HAT YAPILACAK

                11 milyon TL lik dev projenin ilk kazmasinin vuruldugu Acarlar’da Büyüksehir ve ASKI yetkileri hazir bulundu. Sebze üretiminin baskenti diye adlandirilan mahallenin içmesuyu ve kanalizasyon probleminin bir an önce çözülmesi için Baskan Özlem Çerçioglu’nun talimatiyla ASKI Genel Müdürlügü gerekli etütleri yaparak, ihaleyi gerçeklestirip çalismalari baslatti. 11 milyon 500 bin TL sözlesme bedeli ile 32 kilometre kanalizasyon hatti, 38 kilometre ise içmesuyu hat yapimi gerçeklestirilecek. Çalisma ile beraber bölgenin fosseptikten, sinekten ve kokudan kurtulacagini, öte yandan içmesuyu arizalarinin da son bulacagini ifade eden yetkililer yepyeni altyapiya sahip bir Acarlar olacak.” Dedi. Çalismalarin 2019’da bitmesi üzerine sözlesme yapildigini ifade eden ASKI Genel Müdürü Erdogan Öztürk, “Sayin Baskanimizin talimati geregi, gerekli adimlari atarak 2018 yilinda çalismalarin tamamlanmasi için elimizden geleni yapacagiz dedi. Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Evrim Karakoz ve Büyüksehir Meclis Üyesi Baris Altintas da çalismanin baslamasinda hazir bulundu.

MUHTAR: 50 YILLIK DERDIMIZE ÇERÇIOGLU DERMAN OLDU

Çalismalarin yapilacagi Acarlar’da büyük sevinç yasanirken, Acarlar Muhtari Metin Demir “Bugün 50 yillik dertlerimize son nokta koymak için buradayiz. Emegi geçen basta Büyüksehir Belediye Baskanimiz Özlem Çerçioglu ve tüm personeline ayri ayri tesekkür ederiz. Dedi. Çalismanin baslangici üzerine Acarlar halki adina muhtar Demir kurban keserek kazasiz belasiz çalisma diledi.

|