BÜYÜKŞEHİR GERMENCİK’TE YOĞUN ÇALIŞIYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi il genelinde yürüttüğü alt ve üst yapı çalışmalarına Germencik’te de aralıksız devam ediyor.
Haber Tarihi: 03.08.2017
|

Bu çerçevede ilçede yogun çalisma programi uygulayan Büyüksehir Belediyesi ekipleri, ilçenin çesitli mevkilerinde asfalt kaplama, yol bakim ve onarim çalismalari ile altyapi çalismalarini es zamanli olarak sürdürüyor.

GERMENCIK’IN YOL SORUNLARI GIDERILIYOR

 Aydin Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri Dairesi Baskanligi ekipleri, 2017 yili asfalt kaplama programi dâhilinde ilçenin islek güzergâhlarindan olan Ziya Gökalp Caddesi, Arpacioglu Caddesi ve Kurtdereli Caddesi’ninde çalismalarini tamamladi.  Bunlarin yani sira Büyüksehir Belediyesi ekipleri 7 Eylül Mahallesi Degirmencik Caddesi’nde yürüttügü toplam 3850m2 alani kapsayan asfalt döküm çalismalarinda sona yaklasiyor. Öte yandan Ziya Gökalp, Arpacioglu, Kurtdereli ve Degirmencik caddelerinde toplamda 2200 m2 kaldirim yapimina baslanacak. 

ASKI VAR SORUN YOK

Altyapi faaliyetlerini; planlanan çalismalarin disinda vatandaslarla birebir koordinasyon sistemi ile yürüten ASKI ekipleri, vatandaslardan gelen talep ve sikâyetleri hizlica degerlendirip çözüme ulastiriyor. Bu çerçevede Germencik Karaagaçli Mahallesi’nde yasanan yagmursuyu sorununa el atan ekipler yapilan 550 metrelik beton büz çalismasi yapti. Karaagaçli Mahallesi sakinleri  “Asiri yagislarda yasanan su birikmesi sebebi ile çocuklarin okula gidip gelirken büyük sorun yasiyordu, bunun yaninda o güzergâhta tarla bahçeye gidip gelmek büyük çileydi, ASKI’ye basvurduk gelip çözdüler” dedi. 

40 YILLIK IÇMESUYU BORULARI DEGISTI

Germencik’te yürütülen es zamanli bir diger çalisma ise Ortaklar Yesiltepe Mahallesi’nde tamamlandi. Özellikle yaz aylarinda yasanan içmesuyu sorununu ortadan kaldirmak için vatandaslarin talebi üzerine çalisma baslatan ekipler 40 yil önce yapilan içmesuyu borularini yeniledi. Yapilan çalismalar sonucu revizyona ugrayan borular hem uzun ömürlü hem de artan nüfusa yetecek kapasitede olacak sekilde hizmet verecek.

Büyüksehir Belediyesi’nin yapmis oldugu yol ve ASKI çalismalarindan memnun olduklarini ifade eden Germencik sakinleri, Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’na tesekkürlerini ifade ettiler.

|