BAŞKAN ÇERÇİOĞLU ÇEYREK ASIRLIK SORUNU ÇÖZDÜ

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla başlatılan ‘Grup İçme Suyu Çalışması’ ile Söke’nin 18 mahallesindeki su sorunu tarihe karıştı.
Haber Tarihi: 25.03.2017
|

25 yildir su sikintisi çeken mahalleler Baskan Çerçioglu ile bir ay gibi çok kisa bir sürede suya kavustu.

Geçtigimiz günlerde baslatilan çalismalar neticesinde “Kaygili-Çavdar  ile Karakaya-Köprü Alan Grup içme suyu çalismasi” ile vatandaslarin içme suyu sorununa köklü çözüm saglandi.

22 KM IÇME SUYU HATTI ILE GÜNLÜK BIN 200 TON SU AKISI

Alti ayri pompayla, enerji nakil hatlariyla sistem bastan sona yenilenirken toplam 22 km’lik terfi ve içme suyu isale hatti saglanmis oldu.Grup içme suyu çalismasi ile birlikte 18 mahalleye günlük bin 200 ton su akisi saglanacak.

Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’nun talimatiyla Aydin Su ve Kanalizasyon Idaresi (ASKI) Genel Müdürlügü 25 yildir yasanan içme suyu sorununu 1 ayda tamamlarken Söke’nin mahalle muhtarlari duygu ve düsüncelerini ifade ettiler.

MUHTARLAR: “BASKAN ÇERÇIOGLU HIZMETTE REKOR KIRDI”

Büyük bir sorunun çözüme kavustuguna dikkat çeken Kisir Mahalle Muhtari Baki Suna “Sayin Özlem Çerçioglu basta olmak üzere emegi geçen herkese çok tesekkür ederiz. En büyük sorunumuz çözüldü. Su içmekten ve abdest almaktan korkar olmustuk. Simdi çok rahatladik” derken Karakaya mahalle muhtari Hümmet Ali Yilmaz “Halkimizin bekledigi müjde çok kisa sürede geldi. Yillardir yapilamayani Topuklu Efe çok kisa zamanda yapti” dedi.  Çavdar mahalle muhtari Yalçin Pak, Demirçay mahalle muhtari Hüseyin Kulaksiz ile Sofular mahalle muhtari Zeyyat Kurt ise “Özlem hanim gelene kadar bizimle kimse ilgilenmiyordu. Topuklu Efe’ye çok tesekkür ederiz. Su sorunumuzu kökten çözdü. Baskan Çerçioglu hizmette rekor kirmistir. Mutlulugumuzu anlatmaya kelimeler yetmez. Baskanimiz Özlem Çerçioglu bizlere en büyük hediyeyi verdi” diye konustular.

 “ÖZLEM HANIM BU ÖZLEMIMIZI BITIRDI”

Köprüalan Mahalle Muhtari Mustafa Öztürk çeyrek asirdir var olan içme suyu sorununun artik bittigini belirterek, “Sayin Büyüksehir Belediye Baskanimiz Özlem Hanim’a talebimizi iletmistik. Çalismalar bekledigimizden çok hizli oldu. Nihayetinde bugün birçok mahallede su sorunu ortadan kalkti. Özlem hanim vatandaslarin bu özlemini bitirdi. Çok tesekkür ederiz. Biz istedik Özlem Hanim yapti” diye konustular. 

|