BAŞKAN ÇERÇİOĞLU:”SAYLAN ÜLKEMİZE ÖRNEK BİR KADIN OLDU”

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) Kurucusu ve Onursal Başkanı olan merhum Türkan Saylan’ın ismi düzenlenen törenle Söke’de bulunan parka verildi.
Haber Tarihi: 21.02.2017
|

Baskan Çerçioglu’nu Sökeliler “Söke seninle gurur duyuyor” sözleri ve alkislarla karsiladi. Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan Türkan Saylan’in ismi parka verilirken, törene CHP Il Baskani Bayram Inci, Söke Belediye Baskani Süleyman Toyran, Çine Belediye Baskani Salih Dinçer, ÇYDD Aydin Sube Baskani Nurten Atalay, ÇYDD Söke Sube Baskani Meliha Özkesici, partililer, muhtarlar, sivil toplum kurulusu temsilcileri ve çok sayida vatandas katildi.

“ÖRNEK BIR KADIN OLDU”

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu “Son nefesine kadar aydinlik,çagdas bir Türkiye için onurlu mücadelesini sürdüren Türkan Saylan, tüm yasami boyunca  karanligin karsisinda durmus ,Çagdas yasam ugruna hayatini feda etmeyi, göze almistir.Mücadelesiyle ülkemize örnek bir kadin oldu.” diye konustu.

“SON DERECE MUTLUYUM”

Baskan Çerçioglu söyle devam etti: “Türkan Saylan’in hayati boyunca mücadele ettigi iki hastalik vardi. Bunlar, cüzzam ve cehalet. Bu iki hastaligi fark ederseniz ve mücadele ederseniz iyilesir. Oda öyle yapti cüzzam için yilarca mücadele etti ve tip literatürüne geçti. Cehalet için de 100 binin üzerinde imkanlari olmayan ögrencileri okutarak, onlara yeni bir yasam kurmalari için muazzam bir zemin hazirladi. Yasaminin son günlerine dek kendisini insanliga adamis, örnek bir Cumhuriyet kadini, umutlari yeserten, yüreklere sevinç uyandiran, özverinin simgesi Türkan Saylan’in adinin bu parkta yasayacak olmasindan dolayi son derece mutluyum”

Törenin ardindan Baskan Çerçioglu, Türkan Saylan parkini gezdi, dernek üyesi gençlerle fotograf çektirdi.

|