“GELECEK NESİLLERE GÜZEL BİR DOĞA BIRAKMALIYIZ”

Aydın Çevre ve Kültür Platformu (AYÇEP) Başkanı Mehmet Vergili ve platform üyeleri Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu ziyaret etti.
Haber Tarihi: 15.02.2017
|

Ziyarette jeotermal konusuna deginen Vergili, Aydin’da bulunan jeotermal santrallerinin vatandaslarin yasam hakkini elinden aldigini ve sagligini tehdit ettigini vurguladigini belirterek, “Bölgemizde jeotermal santrallerinden ve kuyularindan çevreye yayilan gazlarla arilar, büyükbas hayvanlar etkilenip ölüyor. Jeotermalin yarattigi etki, bütün ürünlerde görülmektedir. Tarim ürünleri etkilendigi kadar insan ve havan sagligi içinde tehlike arz etmektedir. Gelecek kusaklar için temiz bir Aydin istiyoruz, Aydin’daki vatandaslari bu kirlilige karsi çikmaya davet ediyoruz. Sayin Büyüksehir Belediye Baskanimiz Özlem Çerçioglu’na destekleri nedeniyle tesekkür ediyoruz” diye konustu.

“HERKES AYDIN’A SAHIP ÇIKSIN”

Baskan Çerçioglu gelecek nesillere güzel bir doga birakilmasinin asil amaçlari olduguna deginerek, “Ülkemizin elbette enerjiye ihtiyaci var. Fakat dogamiz kirletilmeden gelecek nesillere güzel bir doga birakilmasi asil amacimizdir. Bu konuda bugüne kadar duyarli vatandaslarimizla hareket ettik, bundan sonrada hareket etmeye devam edecegiz. Dünyanin en güzel inciri, zeytini, zeytinyagi bizim topraklarda yetisiyor. Vatandaslarimizda hava kirliliginin farkinda.  Gelecek nesillerimiz için bu konuya dikkatle egilmeliyiz. Burasi tarim memleketidir. Dogamiza sahip çikmaliyiz.

Aydin Çevre ve Kültür Platformuna ziyaretleri nedeniyle tesekkür eden Baskan Çerçioglu, Aydin Büyüksehir Belediyesi olarak jeotermal konusundaki çalismalarda her zaman tam destek olacaklarini ifade etti. 

|