BÜYÜKŞEHİR DOĞUM GÜNÜNDE İSMET SEZGİN’İ ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİ

Türk Siyasetinin önemli isimlerinden ve eski Aydın Belediye Başkanlarından, eski TBMM Başkanı Merhum İsmet Sezgin’in adı memleketi Aydın’da ölümsüzleştirildi.
Haber Tarihi: 06.01.2017
|

Aydin Mimar Sinan Mahallesi Malazgirt Meydani’ndan Bayindirlik Kavsagi’na kadar olan ve daha önce ‘Bayindirlik Bulvari’ olarak adlandirilan bulvarin adi “Ismet Sezgin Bulvari” oldu.

Merhum Ismet Sezgin’in dogum günü olan 6 Ocak günü,  Malazgirt Meydani’nda gerçeklestirilen törene Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’nun yani sira Sezgin Ailesi, siyasetçiler ve CHP Aydin Milletvekili Metin Lütfi Baydar katildi.

“EN GÜZEL HEDIYEYI TOPUKLU EFE VERDI”

Ismet Sezgin’in damadi Tamer Levent, Ismet Sezgin’in ‘Aydin Destani’ adli siirinden bazi kesitler okurken, Sezgin’in kizlari Ayse Sezgin ve Senan Sezgin ise, babasinin dogum günü olan 6 Ocak’ta Aydin’da isminin ölümsüzlestirilmesinden duyduklari memnuniyeti dile getirerek, “Aydin’in Topuklu efesi Özlem Çerçioglu, babamin dogum günü olan 6 Ocak’ta en güzel dogum günü hediyesini vermistir. Babam bu dogum gününde bugüne kadar aldigi hediyelerin en güzelini aldi. Baskan Çerçioglu’na çok tesekkür ediyoruz” diye konustu.

“AYDIN SEVDALISIYDI”

Önümüzdeki günlerde Ismet Sezgin’in heykelini de dikeceklerini hatirlatan Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, “Her gelisinde arar konusurduk.  Projelerinden heyecanla söz ederdi. Çünkü O bir Aydin Sevdalisiydi. 89. Dogum gününde Ismet Abim’i rahmetle minnetle aniyorum” diye konustu. 

|