AYDIN’DA DEVE GÜREŞİ COŞKUSU YAŞANDI

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Efeler Diyarı Aydın Geleneksel Deve Güreşleri” Ilıcabaşı Mahallesi Ayter Alanında gerçekleştirildi.
Haber Tarihi: 25.12.2016
|

Yaklasik 20 bin deve güresi meraklisinin takip ettigi güreslerde, Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’nun alana gelip vatandaslari selamlamasi ile cosku ikiye katlandi. Deve Güreslerine Baskan Çerçioglu’nun yani sira Aydin Valisi Ömer Faruk Koçak ve Ilçe Belediye Baskanlari ile bölgenin dört bir yanindan gelen vatandaslar katildi.

ILK KEZ DÜNYA KUPASI MÜSABAKASI DÜZENLENDI.

       Baskan Çerçioglu ve Vali Koçak’in alanda beraberce tur atarak vatandaslari selamlamasinin ardindan 160 devenin kiran kirana müsabakalari startini aldi. Dereceye giren develerin sahiplerine kupalarini Baskan Çerçioglu ve Vali Koçak verdi. Son olarak, Türkiye’deki deve güresleri arenalarinda ilk kez düzenlenen dünya sampiyonlugu için alana çikan Kanka ve Karagözoglu isimli develerin dünya kupasi müsabakasi beraberlikle sonuçlandi. Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu her iki devenin sahibine de kupalarini takdim etti.  

|