AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAYIN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’NUN, 5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI VERİLMESİNİN 82. YILDÖNÜMÜ SEBEBİ İLE YAYINLADIĞI MESAJIDIR

Büyük kurtarıcı Gazi Mustafa Kemal Atatürk , kadınlarımızın toplumsal ve ekonomik hayat içerisindeki gerekliliklerini görerek pek çok Avrupa ülkesinden önce kadınlarımızın seçme ve seçilme hakkına sahip olmasını sağlamıştır.
Haber Tarihi: 04.12.2016
|

Kadinlarimiz, 1954 yilinda yürürlüge giren Birlesmis Milletler Kadinlarin Siyasi Haklari Sözlesmesi’nden yillar önce, belediye seçimlerinde oy verme hakkini; 5 Aralik  1934 tarihinde de milletvekili seçme ve seçilme hakkini elde etmistir.

Kadina karsi uygulanan  her türlü siddet ve ayrimciligin  önüne geçilebilmesi için sadece yasalarin caydiriciligina siginmak yeterli degildir.Toplum olarak ortak tepki koyabilme kararliligimizi harekete geçirmeliyiz. Unutulmamali ki, kadinin yok sayildigi toplumlarda ne toplumsal baris, ne ekonomik ve kültürel gelisme nede modernlesme saglanamaz.

Bu duygu ve düsüncelerle  kadinlarimizin siyasal yasama katilmalarinin temel kaynagini olusturan Türk kadinina seçme ve seçilme hakki verilisinin 82. yildönümünü kutluyor, bu haklari kadinlarimiza armagan eden Ulu Önderimizi saygi ve minnetle aniyorum.”

|