BÜYÜKŞEHİR CUMHURİYET COŞKUSUNU FENER ALAYI KORTEJİYLE KUTLADI

Cumhuriyet'in 93'üncü yılı kutlamaları kapsamında Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından fener alayı korteji düzenlendi.
Haber Tarihi: 30.10.2016

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu ile birlikte binlerce Aydinli vatandas, Türk bayraklariyla korteje katilarak Cumhuriyete sahip çikti.

Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan organize edilen fener alayi korteji Atatürk Kent Meydani’ndan baslayarak Adnan Menderes Bulvari boyunca devam etti.  Minik izcilerin ellerindeki mesalelerle aydinlanan gecede binlerce kisi marslar esliginde yürüdü. Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu da, kortejin önünde yer alarak, yürüyüs boyunca söylenen marslara eslik etti.

Baskan Çerçioglu büyük fedakârliklarla zafere ulastirdigimiz bagimsizlik mücadelemizin ardindan, 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen Cumhuriyetimizin, esaret zincirini kiran Türk Ulusunun çagdas uygarlik yönündeki yeni hedefini de ortaya koydugunu ifade ederek, “ Büyük Kurtaricinin da ifade ettigi gibi Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktir. Basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasi ve yasatilmasinda emegi geçen sehitlerimizi rahmet ve minnetle aniyor, tüm hemserilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramini en içten duygularimla kutluyorum”  diye konustu.

Kortej yürüyüsünün ardindan Atatürk Kent Meydaninda gerçeklestirilen havai fisek gösterisi büyük begeni topladi.