BÜYÜKŞEHİR’DEN “HER KULAÇ BİR NEFES” ETKİNLİĞİNE DESTEK

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle, Deniz Temiz Derneği/TURMEPA'nın 'Her Kulaç Göllerimize Bir Nefes' projesi kapsamında, engelli milli sporcu Kemal Özdemir, Bafa Gölü'nde tek koluyla yüzdü.
Haber Tarihi: 20.08.2016
|
Etkinlige Aydin Büyüksehir Belediyesi yetkilileri, Turmepa yetkilileri ve vatandaslar katildi. TURMEPA Genel Müdürü Aksit Özkural da milli sporcuya yüzme sirasinda eslik etti.
Hem deniz ve su kaynaklarinin kirliligi ile mücadeleye dikkat çekmek hem de engellilerin su sporuna ilgisini artirmak amaciyla gerçeklestirilen 'Her Kulaç Göllerimize Bir Nefes' projesi kapsaminda Söke Serçin Köyü’nden Dalyan Koyu’na hareket edildi. Dalyan Koyu’ndan teknelerle açildiktan  sonra tekneden göle atlayan Özdemir ile Özkural yaklasik bir mil yüzdükten sonra Kapikiri Mevkii'nde karaya çikti. Yaklasik 30 dakika süren yüzüsün ardindan karaya çikan Özdemir ve Özkural'i kiyida köylüler ve turistler karsiladi.
Milli sporcu Kemal Özdemir "Dogayi insanoglu olarak biz kirlettik, temizlemek ve korumak yine bizlerin görevi. Bu nedenle bu projeye katildim. Göllerimiz kurumadan, batakliga dönmeden, burada yasayan canlilarin nefes almasini saglamak için mutlaka yapabilecegimiz bir sey olmali” dedi.
 
BASKAN ÇERÇIOGLU’NA TESEKKÜR EDIYORUZ
Gölden çiktiktan sonra açiklama yapan Genel Müdür Özkural ise "Hep birlikte el ele vererek bu güzelliklerimizi korumaliyiz. Bafa Gölü'nde dogal yasamin sona ermesi demek ayrica bu gölden ekmek yiyen bu gölün etrafinda dogup büyüyen insanlarimizin gelecegi için de bir felakettir. TURMEPA olarak tam 22 yildir bu mücadeleyi sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edecegiz. Çevreye duyarliligi ve bu projeye desteklerinden dolayi Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’na çok tesekkür ediyorum" diye konustu. 
 
|