BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NA ÇEVRE DUYARLILIĞI PLAKETİ

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Deniz Temiz Derneği / TURMEPA'nın birlikte organize ettiği ve engelli Milli Sporcu Kemal ÖZDEMİR'in Bafa Gölü'nde gerçekleştireceği yüzme aktivitesi 19 Ağustos 2016 tarihinde yapılacak.
Haber Tarihi: 18.08.2016
|
Bu kapsamda Serçin Mahallesinde bulunan Serçin Ekoturizm Merkezinde yapilacak Bafa Gölü tanitimi sonrasinda Serçin - Sobran Koyu arasinda katilimcilar için bir tekne turu düzenlenecektir. Sobran Koyu açiklarinda Milli Sporcu Kemal ÖZDEMIR'in yüzme aktivitesi gerçeklestirilecektir. Aktivitenin devaminda katilimcilar Bafa Gölü üzerinde yapacaklari tekne turu ile Mugla Ili sinirlari içerisinde yer alan Kapikiri Mahallesi'ne geçeceklerdir. 
Planlanan aktivite ile Bafa Gölü ve çevresi hakkinda ulusal ve yerel basina açiklamalarda bulunulacak, hem çevre hem de engellilerin spor aktivitelerine katilimlarinin önemi üzerinde durulacaktir. Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Sayin Özlem ÇERÇIOGLU'nun destekleri ile gerçeklestirilecek aktivitenin Bafa Gölü ve Serçin Ekoturizm Merkezi odakli olarak su kaynaklarinin durumu hakkinda farkindalik yaratilmasi, çevre bilincinin arttirilmasi ve engellilerin su sporlarina yönlenmeleri adina olumlu sonuçlar dogurmasi beklenmektedir. 
 
MILLI SPORCUDAN BASKAN ÇERÇIOGLU’NA ZIYARET
              Aktivite kapsaminda, Türkiye’nin deniz odakli önü sivil toplum kurulusu olan Deniz Temiz Dernegi Genel Müdürü Aksit Özkural, Milli Yüzücü Kemal Özdemir ve dernek üyeleri Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’nu ziyaret etti. Ziyarette Su kaynaklari ve dogal ortamlari korumak için mücadele ettiklerini belirten Temiz Dernegi Genel Müdürü Aksit Özkural, “22 yildir sayisiz projeyi hayata geçirdik. Yarinda engelli milli sporcu Kemal Özdemir ile birlikte “Her kulaç göllerimize bir nefes” projesini Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin destegiyle hayata geçirecegiz. Hem çevreye karsi duyarliligi hem de bu baglamda yaptigi hizmetlerden dolayi Istanbul’dan tesekkür için geldik” seklinde konustu. 
 
BASKAN ÇERÇIOGLU’NA  PLAKET
Yapilan nazik ziyaret nedeniyle Deniz Temiz Dernegi Genel Müdürü Aksit Özkural ve dernek üyelerine tesekkür eden Baskan Çerçioglu,  “Karsilikli fikir alisverisinde bulunarak ortak çalismalar gerçeklestirecegiz. Bizler çevreci ve çevreye karsi duyarli insanlariz. Yarin Bafa Gölünde bu anlamda etkinlik gerçeklestirecegiz. Deniz Temiz Dernegi’ne bundan sonraki çalismalarinda basarilar diliyorum” dedi.   Deniz Temiz Dernegi Genel Müdürü Aksit Özkural, çevreye karsi duyarliligi ve dogal zenginlikleri korumasi adina Baskan Çerçioglu’na plaket takdim etti. 
 
|