BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞANINDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde temizlik görevlisi olarak çalışan Bilal Ergin, yol temizliği yaparken bulduğu 5 bin euro’yu (yaklaşık 16 bin TL) yetkililere teslim etti.
Haber Tarihi: 11.07.2016
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Baskanligi Temizlik Isleri Sube Müdürlügü’nde temizlik görevlisi olarak çalisan 30 yasindaki Bilal Ergin, yol ve kaldirim temizligi yaparken bir çanta buldu.

HERKESE ÖRNEK OLDU

Çantada para ve hesap cüzdanlari oldugunu görerek yetkililere teslim eden temizlik görevlisi Ergin, “Her sabah oldugu gibi Nazilli Hürriyet Caddesi’nin yol ve kaldirim temizligini yaparken bir arabadan siyah bayan çantasinin düstügünü gördüm.  Hemen kosturarak çantayi aldim. Seslendim fakat arabadakiler sesimi duymadi. Içinde yüklü para ve hesap cüzdanlari vardi. Paranin sahibinin bulunmasi ve teslim edilmesinden dolayi çok mutluyum. Vicdanim çok rahat. Allah  alin teriyle kazanmadigimiz parayi bize nasip etmesin” diye konustu.

INSANLIK ÖLMEMIS DEDIRTTI

Parayi teslim almak için Didim’den Nazilli’ye gelen 68 Yasindaki Hüseyin Sevimli, “Bugün adeta insanligin ölmedigini gördük. Yetkililer ogluma ulasinca, oglumda beni aradi. Yoksa çantayi kaybettigimizi fark etmemistik. Tatil için gittigim Didim’den tekrar Nazilli’ye geldim. Aydin Büyüksehir Belediyesi’ne ve parayi bulan temiz yürekli Bilal kardesimize tesekkür ediyorum, kendisinden Allah razi olsun"  ifadelerini kullandi.  Sevimli, tutanagi imzalayarak kendisine ait çantayi yetkililerden teslim aldi.

|