BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NDAN, ROMA BELEDİYE BAŞKANI VİRGİNİA RAGGİ’YE TEBRİK MEKTUBU

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İtalya’nın başkenti Roma’nın ilk kadın belediye başkanı olan Virginia Raggi’ye bir tebrik mektubu yazdı.
Haber Tarihi: 25.06.2016
|

Baskan Çerciog’lu mektubunda su ifadelere yer verdi. “Sn; Virginia Raggi; Roma'nin ilk kadin ve en genç belediye baskani olmanizdan dolayi sizi kutluyorum. Ben Türkiye’de “Yeryüzünün Altinda ki En Güzel Yer” olarak adlandirilan Aydin ilinin ilk kadin Belediye Baskaniyim. Bende sizin gibi genç bir yasta yerel yönetim birimi baskani oldum.


Ülkemde tipki sizin gibi az sayida muhalefet Kadin belediye baskanindan bir tanesiyim. Bir kadin olarak, seçimlerde elde ettiginiz basaridan dolayi çok mutlu oldum. Seçim sürecinde “Romanin devasa sorunlarini çözemeyeceginize yönelik elestirilere” gülüp geçtim. Benzer elestiriler ilk belediye baskani oldugumda bana da yapilmisti. Artik literatüre geçen “Roma Yönetilemez” ifadesini yikip geçeceginizi biliyorum. Roma sizinle artik çok daha güzel.
Bir kadin belediye baskani olarak, size deneyimlerimizi aktarmaktan büyük bir onur duyacagimi bilmenizi isterim. Bu çerçevede sizi ilk uygun zamaninizda Aydinimizda agirlamaktan çok mutlu olacagimizi bilmenizi isterim.

Bu çerçevede Aydin ile Roma arasinda bir kardes sehir iliskisi kurmak isteriz. Yeni görevinizde basarilar diliyorum. “

|