SERÇİN EKOTURİZMİN MERKEZİ OLACAK

Aydın Büyükşehir Belediyesi , Bafa Gölü Tabiat Parkı sınırları içerisindeki Söke’nin Serçin Mahallesinde örnek bir projeye imza atarak Ekoturizm faaliyetlerinin startını verdi.
Haber Tarihi: 09.05.2016
|

Baskan Çerçioglu Serçin Köyünde yogun bir katilimla gerçeklesen  Ekoturizm Merkezinin açilisinda,  Serçin’in doga turizmi meraklilarinin ugrak noktasi olacagini kaydetti. Açilisa çok sayida vatandas ve Serçinlilerin yani sira Söke Belediye Baskani Süleyman Toyran, Didim ve Söke Ziraat Odasi Baskanlari ile çok sayida çevreci sivil toplum örgütü katildi.

BASKAN ÇERÇIOGLU SERÇIN’DE,  PELIKAN CINO’YU DOGAYLA BULUSTURDU

            2007 yilinda  Usak’in Banaz Çayi kiyilarinda kaçak avcilar tarafindan vurulan Pelikan Cino, Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan Sümer Hayvanat Bahçesinde tedavi edilerek, Bafa Gölünün Serçin Mahallesi kiyilarinda Baskan Çerçioglu tarafindan yeniden yaban hayata salindi. Cino’yu kendi elleri ile suya birakan Baskan Çerçioglu, “Bu saatten sonra en büyük temennimiz kaçak avcilarin Cino’ya tekrar zarar vermemeleridir. Cino Serçin halkina emanettir, artik Cino Serçin’in sembolü haline geldi. Bende belli araliklarla gelerek Cino’yu ziyaret edecegim” dedi.

     Serçin’de Ekoturizm Merkezinin açilisini da gerçeklestiren Baskan Çerçioglu, “Doganin ve tarihin bize  armagani olan,Bafa Gölü Tabiat Parki sinirlari içerisinde,hiç bir imalat ve yapilasma olmadan ekolojik dengeyi koruyacagima söz vermistim.Hazirladigimiz özel projelerle , dogamizi koruyarak Turizm zinciri içindeki yerimizi alacagiz.Peki neler olacak Serçin’de?.Buraya gelen  ziyaretçilerimiz  tabiat parkini, bisiklet ve kano gibi dogaya zararsiz araçlarla ya da yürüyerek gezebilecekler.Son derece keyifli gezinti parkurlarimiz olacak.

Kampçilik, kaya tirmanislari, sportif balikçilik Ve kus gözlemciligi gibi etkinlikler meraklilarini burada agirlayacak.En önemli önceligimiz, Bakir kalmis, halen zarar görmemis dogamizi korurken,Ekoturizm faaliyetleri ile sizlerin refah ve istihdam olanaklarinizi arttirabilmek.Buradan sizlere  söz veriyorum.Içerisinde 80 bitki familyasi, 261 kus ,22 sürüngen ve 19 memeli türünü barindiran Bafa Gölü’nün, dogal ve tarihi özelliklerinin korunmasi adina,elimizden gelen her seyi yapmaya devam edecegiz. “ifadelerini kullandi.

SERÇIN’DE NELER OLACAK

Serçin’e gelen ziyaretçiler,  tabiat parkini,  bisiklet ve kano gibi dogaya zararsiz araçlarla ya da yürüyerek gezebilecekler.Son derece keyifli gezinti parkurlarimiz olacak.Kampçilik, kaya tirmanislari, sportif balikçilik ve kus gözlemciligi gibi etkinlikler meraklilarini burada agirlayacak.

Aydin Büyüksehir Belediyesi Ekoturizm Merkezimizdeki personeli ve Serçinli alan kilavuzlarimiz ziyaretçilere her türlü yardima hazir olacaklar. Baska hiç bir yerde bulunamayacak yöresel lezzetler Serçin’de bulunabilecek. Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan temin edilen satici tezgahlari  ile Serçinliler ürünlerinin satisini yapabilecek.    

|