BAŞKAN ÇERÇİOĞLU İLK HARCI ATIYOR

Kuşadası’nın trafik sorununu, turizm sezonu öncesi asgariye indirmeye hedefleyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Köprülü Kavşakların yapımına başlıyor.
Haber Tarihi: 14.04.2016
|

Baskan Çerçioglu, (15 Nisan Cuma) yarin saat 11:00’de  Sabri Mumcu ve Kadinlar Denizi Caddesi üzerinde yapilacak olan törenle  köprülü kavsaklarin temeline ilk harci birakacak.
             

Aydin Büyüksehir Belediyeyi Baskani Özlem Çerçioglu, ilin en önemli turizm merkezlerinden biri  olan Kusadasi’nin ihtiyaci olan yatirimlari bir bir hayata geçiriyor. Kusadasi’nin, dünyanin önde gelen dalis turizmi merkezlerinden biri olmasi için  dev AIRBUS A 300 uçagini  denize batirmaya hazirlanan Baskan Çerçioglu,  2016 turizm sezonunda insa edecekleri köprülü kavsaklarla alt yapi ve trafik sorunlari asgariye indirilmis bir Kusadasi hedefliyor.
          

  Kusadasi’nin Aydin’in en önemli turizm merkezlerinden biri oldugunu kaydeden Baskan Çerçioglu, “Kusadasi’nin  yillardir birikerek büyüyen sorunlarindan birisi olar trafik sorununu yeni turizm sezonu öncesi asgariye indirmeyi hedefliyoruz. Özelikle yaz aylarinda artan nüfusla birlikte daha da zor bir hale gelen bu sorunu ötelenmesi mümkün degildir. Köprülü Kavsaklarimiz bu amaca hizmet edecek. Vatandaslarimizin köprülü kavsaklar ile ilgili olarak verdikleri destek ve tesekkür mesajlari, Kusadasi için dogru bir yatirimi hayata geçirdigimizin en önemli göstergesidir” dedi.


Teknik bilgi
Iki kavsagin toplam uzunlugu 850 metre olup; her biri 40 metre uzunlukta olan 2 adet tünelden olusmakta
Köprülü kavsaklarin güzergahi ile birlikte köprülere baglanan diger yollarla toplamda Iki Bin metre yol, refüj ve kavsak düzenlemesi yapilacak.
Kavsaklarin yapiminda toplam uzunluklari 15 bin 500 metre olan 1251 adet sirali Fore kazik imalati yapilacak.
Yapilacak olan Köprülü Kavsaklar Otogar, Mezarlik, Kadinlar Denizi ve Yüksel Yalova Caddesinin kesistigi güzergahta yapilacak olup bu bölgede Altgeçitler ile birlikte çok daha güvenli, konforlu, hizli ve kesintisiz bir ulasim saglanacak.

|