BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NDAN ÇİÇEK ÜRETİCİLERİNE DESTEK

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Çine İlçesine bağlı Mutaflar köyünün bayan çiçek üreticilerini İzmir Torbalı ve Bayındır’da bulunan tohum yetiştirme merkezlerini gezdirdi.
Haber Tarihi: 12.04.2016
|

2016 yilinda Aydin Büyüksehir Belediyesinin çiçek ihtiyacini karsilayacak olan Mutaflarli çiçek üreticisi bayanlar Bayindir’da çiçek yetistirme konusunda mühendislerden bilgi alirken Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin gerçeklestirdigi gezi için çok mutlu olduklarini belirttiler.

 Kendilerine her yönden destek olan Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’na tesekkür eden çiçek üreticileri, “Çine ilçemize bagli Mutaflar Mahallesi çiçek üretimi konusunda ilimizin en önde gelen noktasidir. Halen 300 hanenin ek geçim kaynagi olarak yürütülen Ortanca ve Küpeli çiçeklerinin ünü tüm Ege bölgesine ulasmistir. Öyle ki yaz aylarinda Izmir, Mugla gibi turizm illerinde gördügünüz ortanca ve küpeli çiçeklerinin neredeyse tamami Mutaflar Mahallemizde üretilmektedir. Sayin baskanimiza bu gezi ve bizlere destegi için çok tesekkür ederiz” diye konustular.

|