Büyükşehir Zincirli Han’ı Aydınlılarla Buluşturuyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi , kentin en önemli tarihi kültürel miraslarından birisi olan tarihi Zincirli Han’ı Aydın’a kazandırıyor.
Haber Tarihi: 09.11.2015
|

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, “Zincirli Han,  vatandaslarimizin buraya gösterecegi ilgi ile yillardir hak ettigi degeri  görecek” dedi.

          Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan, Vakiflar Bölge Müdürlügünden kiralanan , Efeler merkez, Köprülü Mahallesindeki  307 yillik  Nasuh Pasa Külliyesi içerisindeki  Zincirli Han, Aydinlilarin en önemli sosyal paylasim mekanlarindan birisi olacak. Tarihi kimligi ve mimarisi korunan Zincirli Han içerisinde  otel, kafeterya, restoran gibi pek çok sosyal mekan vatandaslarin hizmetine sunulacak.

         Zincirli Han içerisindeki çalismalari  yerinde inceleyerek gerekli bilgileri alan Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, tarihi mimariyi kültürel formlarini bozmadan gelecege tasiyabilmenin önemine vurgu yaparak, “ Çagdas Belediyeciligin en önemli ayagi, kentinizin tarihi ve kültürel zenginliklerini gelecege tasiyabilmek, yeni nesillere ulastirabilmektir. Bizde bunun geregini yapiyoruz. Zincirli Han çok önemli bir kültürel mirasimiz. Iki katli , avlulu ve revakli bir yapi olarak insa edilen Zincirli Han,  vatandaslarimizin buraya gösterecegi ilgi ile yillardir hak ettigi degeri  görecek” seklinde konustu.

ZINCIRLI HAN

         1708 yilinda Nasuh Pasa’nin kendi ismiyle yaptirdigi Külliye içerisinde han olarak insa edilmistir.Iki bölümden olusan hanin birinci bölümü caddeye bakan sivri kemerli dükkanlardan olusurken, güneydogu kösesindeki bir koridorla  ikinci bölüme geçilmektedir. Açik bir avlu ve kapali bir bölümden meydana gelmis olan ikinci kisim ise yolcularin   arabalarini koyacagi yer olarak yapilmistir.

|