Tarlada Kalan 60 Ton Nar Halka Dağıtılacak

Narenciye ve patates üreticisinin elinde kalan ürünlerini alıp vatandaşa dağıtan Topuklu Efe lakaplı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, sosyal belediyecilik anlayışında Türkiye’de bir ilke imza atmıştı.
Haber Tarihi: 27.10.2015
|

Baskan Çerçioglu bu kez de nar üreticisine destek verdi. Tarlada kilosu 40 Kurusa kadar düsen ve ürünü elinde kalan  nar üreticisine destek veren Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, 60 ton nar aldi. Narlar 5 kiloluk torbalar halinde 12 bin kisiye dagitilacak.

Karacasu Ziraat Odasi Baskani Isa Sevinç’in destek çagrisina cevap veren Baskan Çerçioglu, Karacasu Geyre Mahallesi’nde nar üreticileriyle bir araya gelerek, kilosu 70 Kurustan 60 ton nar aldi. Nar üreticisinin ürününün para etmedigini belirten Çerçioglu, “Tarimdaki plansizligin sonucu bunlar. 10 yil önce herkes Hicaz Nari dikti. Ama bugün para etmiyor toplanmiyor. Ama biz Büyüksehir Belediyesi olarak her zaman üreticimizin yanindayiz ve her zaman yaninda olacagiz.  Aldigimiz narlari vatandaslarimiza dagitacagiz. Agaçta para etmiyor ama markette pahali. Biz de Aydin’da beser kilo olarak dagitimina baslayacagiz. Bölgemizin nari çok güzel ama, üretici adina dalinda kalmasi üzücü.Üreticilerimizin daha fazla magdur olmamasi adina  hem üreticimizin hem de vatandasimizin faydasini bir araya getiriyoruz.” dedi.

TOPUKLU EFE AGAÇLARI KURTARDI
Karacasu Ziraat Odasi Baskani Isa Sevinç  Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’na üreticiler adina tesekkür ederek, “Baskanimizdan patateste narenciyede oldugu gibi bölgemizde bu sene de fiyati düsük olan nari alarak piyasayi regüle etmesi yönünde talebimiz oldu. Büyüksehir Belediye baskanimiz bu talebimize olumlu yanit vererek üreticinin her zaman yaninda oldugunu gösterdi. Baskanimiz sayesinde ürünlerimiz agaçta kalmaktan kurtuldu.Üreticimiz agaçlari sökmeyi düsünüyordu.Kendilerine çok tesekkür ediyorum. Büyüksehir bizden narin kilosunu 70 Kurustan almaya baslayinca piyasa da yükseldi. Üreticimizin yüzü gülmeye basladi.” ifadelerini kullandi.
 

|