Büyükşehir"den Medeni Kanunun Kabulünün 89. Yıl Dönümünde Mahmut Esat Bozkurt Paneli Ve Heykel Açılışı

Başlangıç Tarihi : Tuesday, February 17, 2015- Bitiş Tarihi : Tuesday, February 17, 2015
Etkinlik Türü : Açılış

Etkinligin ilk bölümünde Kusadasi Korumar Otel Odeon Salonu’nda saat 14.30’da  Moderatörlügünü  Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Saduman Halicinin yapacagi panel düzenlenecek.

Panele konusmaci olarak, ÇYDD Genel Baskani Prof. Dr. Aysel Çelikel, 23. Dönem Milletvekili  / Eski Büyükelçi Prof. Dr. Hüseyin Pazarci, Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Hakki Uyar katilacak.

Panelin ardindan saat 17.30’da Kusadasi Aydinlanma Alani’nda Aydin Büyüksehir Belediyemizce Haykeltras    Ferit Özsen’e yaptirilan Mahmut Esat Bozkurt Heykeli’nin açilisi yapilacak.

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, tüm Aydin halkini panel ve heykel açilisina davet ederek, “17 Subat 1926 tarihinde kabul edilen 743 sayili Türk Medeni Kanunu’nun 89. yildönümünde yasanin mimari, Atatürk’ün yakin çalisma arkadasi, hemsehrimiz “Mahmut Esat Bozkurt” anisina düzenleyecegimiz panele ve heykel açilisina tüm vatandaslarimizi davet ediyorum” diye konustu.