Aydın Konulu Birinci Şiir Yarışması

AYDIN BELEDIYE BASKANLIGI
AYDIN KONULU SIIR YARISMA SARTNAMESI
KATILIM SARTLARI

1. Yarismaya 18 yasini doldurmus bütün sairler katilabilir.

2. Siirler Hece veya serbest vezinle yazilabilir.

3. Seçici Kurul Üyeleri, Aydin Belediyesi çalisanlari ve birinci derece yakinlari yarismaya katilamazlar.

4. Yarismaya katilacak siirler, daha önce hiçbir yerde yayinlanmamis ve herhangi bir yarismada ödül almamis olmasi gerekmektedir.

5. Yarismacilar en fazla bir siirle yarismaya katilabilirler.

6. Siirler, 10 kitayi veya 40 satiri geçmeyecek sekilde, Times New Roman yazi karakterinde, 12 punto bilgisayarda yazilarak, 6 nüsha olarak hazirlanacaktir.

7. Siir metninin üzerine ad, soyad yazilmayacak sadece rumuz yazilacaktir. Rumuzun yanina 3 rakamdan olusan bir sayi eklenecektir. ( Rumuzlarda karisikliga ve benzerlige meydan vermemek açisindan. Örnegin: Aydin 009 gibi.)

8. Yarismacilar; kullandiklari rumuzu, ad ve soyadlarini, fotografli özgeçmislerini, adres ve telefon bilgilerini, üzerine sadece rumuzlarini yazdiklari kapali zarfa koyacaklardir.( Bu zarf, üzerine rumuzdan baska hiçbir bilgi yazilmayacak.)

9. Yarismacilar; 6 nüsha siirlerinin çiktisini koyduklari üzerinde rumuz yazili zarf ile kimlik bilgilerini içeren üzerinde yine rumuz yazili diger zarfi ayri bir zarfa koyarak AYDIN BELEDIYE BASKANLIGI KÜLTÜR VE SOSYAL ISLER MÜDÜRLÜGÜ AYDIN Adresine elden teslim edecekler, taahhütlü veya kargo ile göndereceklerdir.

10. Yarismaya gönderilen siirler yarisma sonuçlandiktan sonra, ön elemeye tabi tutulacak ön elemeyi geçen siirler “Aydin Siirleri” adli kitap haline getirilip yayinlanarak 7 Eylül 2013 Tarihinden sonra katilimcilara, okullara kütüphanelere okuyuculara ücretsiz olarak dagitilacaktir. Bu yayindan dolayi sairler telif hakki talep edemezler.

11. Sartnameye uymayan siirler degerlendirmeye alinmayacaktir.

12. Tüm eserlerin her türlü kullanim hakki Aydin Belediyesine aittir.

13. Sartnamede belirtilmeyen konularda Seçici Kurul karari geçerlidir.

14. Siirlerin sorumlulugu yazarlarina aittir.

Teslim Süresi;
Eserler en geç 17 Agustos 2013 Cuma günü saat 17.00 ‘ a kadar elden, postayla yada kargoyla teslim edilmis olacaktir. Bu tarih ve saatten sonra gönderilen eserler yarisma disi kalacaktir. Yarisma Sonuçlari;
31 Agustos 2013 tarihinde http://www.aydin.bel.tr/ adresinden duyurulacaktir.

SEÇICI KURUL ÜYELERI:
1) Sükrü ÖKSÜZ Aydin Yazarlar ve Sairler Dernegi Baskani (Sair-Yazar-Gazeteci)

2) Ünver PAZARLI Edebiyat Ögretmeni (Aktif )

3) Naim ÖZDAMAR Edebiyat Ögretmeni (Emekli)

4) Mehmet ORHAN Ögretmen Sair

5) Yasar UYAR Ögretmen Sair ÖDÜLLERIN VERILMESI:

Ödüller 7 Eylül 2013 tarihinde Aydin’in Kurtulus Yildönümü kutlamalarinda verilecektir.
ÖDÜLLER:

1. Siir; 1 Adet laptop + Plaket

2. Siir; 1 Adet Fotograf Makinasi + Plaket

3. Siir; 1 Adet Kol Saati + Plaket 1 1.Mansiyon Kitap Seti + Plaket

2.Mansiyon Kitap Seti + Plaket

3.Mansiyon Kitap Seti + Plaket

Not: Dereceye giren siirlerden bazilari bestelenerek sarki haline getirilebilecektir.

Yarismanin iptali; Aydin Belediyesi her hangi bir sebepten dolayi yarismayi tek tarafli iptal edebilir, bu nedenle yarismacilara karsi yükümlülügü yoktur.

ILETISIM: Belediye Baskanligi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü AYDIN

444 40 09 / 0532 111 40 09