03.01.2011 Belediye Meclisi Kararları

1. Belediye Meclisinin 09.12.2010 tarihli Aralik Ayi Meclis Toplantisinin II. Birlesimine ait zabit özetinin okunan haliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

2. 5393 sayili Belediye Kanununun 20.maddesinin 1.fikrasina istinaden, Belediye Meclisi tatil karari almayarak her ay toplanmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

3. 5393 sayili Belediye Kanununun 25. maddesine istinaden; Belediyenin bir önceki yil gelir ve giderleri ile bunlara iliskin hesap kayit ve islemlerinin denetimi için gizli oyla yapilan Denetim Komisyonu üyeligi seçimi sonunda kullanilan 25 oydan;  25 oy alan R.Altan GÜNEY, 24 oy alan Kamil KAYA, 24 oy alan Sumran ÜNAL, 24 oy alan Cavit TIG ve 24 oy alan Mehmet TUGCU’nun Denetim Komisyonu Üyeligine seçilmelerine karar verildi.

4. Aydin Merkez Osman Yozgatli Mahallesi 6103 ada 23 parselde bulunan Mahalle Konagi olarak kullanilan binanin zemin üstü birinci katin tamaminin Il Saglik Müdürlügüne tahsisi ile ilgili Belediye Meclis Kararinin, tahsisin ve protokolün iptali ne toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

5. Aydin Merkez Cuma Mahallesi tapunun 212 ada 25 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 486.65 m2 yüzölçümlü parselde 94.37 m2 ye tekabül eden 9437/48665 payli Belediye hissesinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

6. Aydin Merkez Mesrutiyet Mahallesi tapunun 658 ada 11 parselde kayitli imar planina göre yolda ve bir kismi park alaninda kalan tasinmazin kamulastirilmasini teminen 3194 sayili kanunun 10.maddesi geregince 2007–2011 yillarini kapsayan 5 yillik imar programina alinmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

7. Aydin Merkez Cumhuriyet Mahallesi tapunun 2034 ada 19 parselde kayitli imar planina göre tamami yolda kalan tasinmazin kamulastirilmasini teminen 3194 sayili kanunun 10.maddesi geregince 2007–2011 yillarini kapsayan 5 yillik imar programina alinmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

1. GEKA (Güney Ege Kalkinma Ajansi) Iktisadi Kalkinma Mali Destek Programina basvurulmasi, basvuru projelerinin uygulanmasi, proje dosyasindaki tüm belgeleri ve dokümanlari imzalamaya Belediye Baskani Özlem ÇERÇIOGLU’nun yetkili kilinmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

2. 22.02.2007/26442 Sayili Resmi Gazetede yayinlanan Belediye ve Bagli Kuruluslari ile Mahalli Idare Birlikleri Norm Kadro Ilke ve Standartlarina dair Yönetmeligin 3 ncü ve 11 nci Maddelerine istinaden norma uygun olarak hazirlanan II sayili Memur Bos Kadro degisikligi cetvellerinin tasdikine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

3. Belediyemizin çesitli birimlerinde 2010 yilinda 5393 sayili Belediye Kanununun 49. maddesinin 3. ve 4. fikralarina göre çalismalari devam etmekte olan Avukat Deniz GÜLTEKINOGLU, Mühendisler Alparslan AKSIT, Merve SALTIK ve Sosyal Çalismaci Asuman TASÇI’nin tekrar 01.01.2011–31.12.2011 tarihleri arasinda yeniden çalistirilmasi ve personellere aylik olarak Maliye Bakanliginca tespit edilen 1.derecenin 1.kademesi esas alinmak üzere 657 sayili Devlet memurlari kanununa göre tespit edilecek net tutarlarin ödenmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

4. Belediye ve Bagli Kuruluslari ile Mahalli Idare Birlikleri Norm Kadro Ilke ve Standartlarina dair yönetmeligin 24 ncü maddesi çerçevesinde çalismalarina devam eden 3 adet geçici isçinin 12 ay süre ile çalistirilmalarini teminen hazirlanan vize cetvellerinin tasdikine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

5. Belediyemiz hizmetlerinin daha etkin ve verimli yürütülebilmesi için Belediyemizde bos bulunan egitmen ve mühendis kadrolarina 1 adet 3. derece egitmen ve 6 adet 1 derece Mühendisin 5393 Sayili Belediye Kanununun 49 ncu maddesinin 3 ncü ve 4 ncü fikralarina göre sözlesmeli personel olarak alinmasi ve alinacak personele 657 sayili Devlet memurlari kanununa göre tespit edilecek net tutarin ödenmesine Meclis Üyesi Nebil ALPARSLAN’in red oyuna karsilik toplantiya katilan üyelerin oyçokluguyla karar verildi.

6. Özel Servis Araçlari (P Plakalar) Hizmet Yönetmeligine ekleme yapilmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Ulasim ve Trafik Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

7. Özel Halk Otobüsleri Çalisma Ve Seyrüsefer Yönetmeligine ekleme yapilmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Ulasim ve Trafik Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

8. Sehiriçi Rotasyonlu Özel Halk Otobüsü Fiyat tarifelerinin belirlenmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

9. 2011 Mali Yili Gelir Ücret Tarifesinin 1–7 Kültür Sosyal Isler Müdürlügü Ücretler Bölümünün 2/b maddesine ekleme yapilmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

10. Sosyal Yardim ve hizmetlerin daha verimli ve düzenli bir sekilde yürütülmesi için Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü bünyesinde faaliyet göstermek üzere Sosyal Isler Birimi kurulmasi

|