04.04.2011 Belediye Meclisi Kararları

1. Belediye Meclisinin 10.03.2011 tarihli Mart Ayi Meclis Toplantisinin II. Birlesimine ait zabit özetinin okunan haliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

2. 5393 sayili Belediye Kanununun 19.maddesi ve Belediye Meclisi Çalisma Yönetmeliginin 5.Maddesi uyarinca gizli oylama ile yapilan seçim sonunda Sumran ÜNAL,  Mehmet Can ÖNLER, Ahmet ERTÜRK, Nuh Derya KARAÇOLAK ve Kamil BIRCAN’in kalan süreyi tamamlamak üzere Meclis Kâtipligi görevi yapmalarina toplantiya katilan üyelerin oyçokluguyla karar verildi.

3. 5393 sayili Belediye Kanununun 19.maddesi ve Belediye Meclisi Çalisma Yönetmeliginin 5.Maddesi uyarinca gizli oylama ile yapilan seçim sonunda kalan süreyi tamamlamak üzere Ahmet GÜMÜS’ün Meclis I.Baskan Vekili ve Nedim GÜRAYDIN’ in Meclis II. Baskan Vekili olarak seçilmelerine toplantiya katilan üyelerin oyçoklugu ile karar verildi.


4.    5393 sayili Belediye Kanununun 33.maddesi ve Belediye Meclisi Çalisma Yönetmeliginin 5.Maddesi uyarinca gizli oylama ile yapilan seçim sonunda, Ahmet GÜMÜS. Sumran ÜNAL ve Güngör TÜRK’ün 1 (bir) yil süre ile Encümen Üyeligi görevi yapmalarina toplantiya katilan üyelerin oyçokluguyla karar verildi.

5.    5393 sayili Belediye Kanununun 24. maddesi uyarinca yapilan seçimler sonunda asagida isimleri yazili üyelerin 1 (bir) yil süre ile mezkûr komisyonlara seçilmelerine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi

 

IHTISAS KOMISYONLARI

 

Plan ve Bütçe Komisyonu Imar Komisyonu
1- Ahmet ÖZTÜRK  1- Ahmet ÖZTÜRK
2- Ahmet KIZILKAYA 2- Kamil KAYA
3- R.Altan GÜNEY 3- Ahmet GÜMÜS
4- Murat SALTIK  4- Cavit TIG
5- Mehmet TUGCU 5- Mustafa ÜRETMEN

 

Kiymet Takdir Komisyonu Saglik-Spor ve Sos. Hiz. Komisyonu
1- Ahmet ÖZTÜRK 1- Ugur ALKANLI
2- Semih ÖZMERIÇ 2- Sait BIRLIK
3- Ugur TÜRKMEN  3-Nedim GÜRAYDIN
4- Nedim GÜRAYDIN 4-Ugur TÜRKMEN
5- Bünyamin ESEN 5-Özcan PETEKKAYA

 

Egit.Kült. San. ve Turizm Komisyonu Ulasim ve Trafik Komisyonu
1-Sumran ÜNAL 1- Semih ÖZMERIÇ
2- Saadet KAVASGIL 2- Ugur ALKANLI
3-N.Derya KARAÇOLAK 3- Ahmet ERTÜRK
4-Murat SALTIK 4- Murat SALTIK
5-Suayip YEGEN 5- Sema ÇOSKUN YAYLA

 

HukukKomisyonu Esnaf ve Pazaryeri Komisyonu
1-Kamil KAYA 1-Mehmet Can ÖNLER
2-Sait BIRLIK 2-Ahmet KIZILKAYA
3-N.Derya KARAÇOLAK 3-Nedim GÜRAYDIN
4-Fevzi KÖSE 4-Ugur TÜRKMEN
5-Nebil ALPASLAN 5-Kamil BIRCAN

 

Engelliler Komisyonu
1- Saadet KAVASGIL
2- Sümran ÜNAL
3- Cavit TIG
4- N.Derya KARAÇOLAK
5- Suayip YEGEN

 

6.    5018 sayili Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 41.maddesinin 4. fikrasinda belirtilen Kamu Idarelerince Hazirlanacak Faaliyet Raporlari Hakkindaki Yönetmelik hükümleri çerçevesinde hazirlanan, Belediye Baskaninin 2010 yilina ait faaliyet raporunun, 5393 sayili Belediye Kanunun 56.maddesi geregince Belediye Meclisince tasvip ve tasdikine Meclis Üyeleri Nebil ALPARSLAN, Mehmet TUGCU, Özcan PETEKKAYA, Bünyamin ESEN, Mustafa ÜRETMEN, Bünyamin ESEN ve Suayip YEGEN’in red oylarina karsilik toplantiya katilan üyelerin oyçokluguyla ile karar verildi.

7.    Sehrimiz imar planina yapilan itirazlar ve plan tadilat teklifleri ile ilgili 25 adet dosyanin incelenmek üzere Meclis Imar Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

8.    Aydin Kültür ve Tabiat Varliklarini Koruma Bölge Kurulu Kararina istinaden, Koruma Amaçli Imar Planinin yeniden degerlendirilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

9.    Aydin Merkez Yedieylül Mahallesi tapunun, 6515 ada, 9 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 303.16m2 yüz ölçümlü parselde 19.79m2'ye tekabül eden 1979/30316 payli Belediye hissesinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

10.    Aydin Merkez Cumhuriyet Mahallesi tapunun, 1914 ada, 22 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 4.78m2 yüz ölçümlü Belediye siyrik arsasinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

11.    Aydin Merkez Cumhuriyet Mahallesi tapunun, 1452 ada, 29 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 18.93m2 yüz ölçümlü Belediye siyrik arsasinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

12.    Aydin Merkez Güzelhisar Mahallesi tapunun, 1352 ada, 23 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 365.34m2 yüz ölçümlü parselde 6.09m2'ye tekabül eden 203/12178 payli Belediye hissesinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

13.    Aydin Merkez Cumhuriyet Mahallesi tapunun, 443 ada, 83 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 341.77m2 yüz ölçümlü parselde 24.96m2'ye tekabül eden 1257/17213 payli Belediye hissesinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

14.    Aydin Merkez Kuyulu köyü tapunun, 251 ada, 1 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 1327.46m2 yüz ölçümlü parselde 1200.24m2'ye tekabül eden 60012/66373 payli Belediye hissesinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

15.    Aydin Merkez Kurtulus Mahallesi tapunun, 303 ada, 36 ve 37 parsellerde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 3.80m2 ve 4.65m2 yüz ölçümlü Belediye siyrik arsalarinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

16.    Eski Yedieylül Ilkögretim Okulu alani için, Aydin Valiligi Il Özel Idaresi ile protokol yapmak ve imzalamak üzere Aydin Belediye Baskani Özlem ÇERÇIOGLU’ na yetki verilmesi hususunun  incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

17.    Aydin Merkez Cumhuriyet (Zeybek) Mahallesi tapunun 617 ada, 80 parselde kayitli tasinmaz üzerindeki 1/2 paylik belediye hissesinin TOKI ile imzalanan protokol geregince ilkögretim okulu yapilmak üzere 5393 sayili Belediye Kanununun 75. maddesi geregince Toplu Konut Idaresi Baskanligina bedelsiz devrinin yapilmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

18.    Aydin Merkez Cumhuriyet (Zeybek) Mahallesi tapunun 617 ada, 58 parselin ekli kamulastirma haritasinda B parsel olarak gösterilen kisminin kamulastirilmasini teminen  3194 sayili kanunun 10.maddesi geregince 2007-2011 yillarini kapsayan 5 yillik imar programina alinmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

19.    Tapu tescil edilmek üzere tüm mahalle sinirlarinin ve isimlerinin belirlenmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

20.    Mesrutiyet (Girne) Mahallesi 1154 ada 7 parselde kayitli tasinmaz üzerinde kurulu zemin kat 1 nolu bagimsiz bölümdeki Aydin Belediyesine ait asevi ile Orta (Ata ) Mahalle 2024 ada 3 parselde Dispanser olarak Sosyal Sigortalar Genel Müdürlügü adina kayitli tasimazlarin takasi ile ilgili Belediye Meclisinin 04.03.2010 tarih ve 70 sayili kararinin tashihi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

21.    Hidirellez Etkinliklerinde Roman Sosyal Güzellestirme Dernegi ile isbirligi yapilmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Egitim Kültür Sanat ve Turizm Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

22.    Temizlik Isleri Müdürlügü hizmetlerinde kullanilmak üzere Devlet Malzeme Ofisinden 2 adet Sasi üzerine imal 6+1 kapasiteli hidrolik sikistirmali Çöp kamyonu ve Fen Isleri Müdürlügünde kullanilmak üzere 1 adet Bekolu (Kazicili) kepçe alinmasi ve parasinin Fen Isleri Müdürlügü Bütçesinden ödenmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

23.    Ilimizde her hafta Cumartesi günü kurulmakta olan Cumartesi (Sogukkuyu) Pazar yerinin degistirilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Esnaf ve Pazaryeri Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

24.    Adnan Menderes Mahallesi Sanayi Köprüsü yaninda bulunan Parka isim verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

25.    Mimar Sinan Mahallesi 2325 Sokakta ve Efeler Mahallesi 2292 Sokakta bulunan Parklara isim verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

26.    Idari Isler Birim Amirligi ve Fen Isleri Müdürlügü hizmetlerinde kullanilmak üzere Devlet Malzeme Ofisinden 2 adet Çift Kabinli Pikap alinmasi ve parasinin Fen Isleri Müdürlügü Bütçesinden ödenmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

27.    22.02.2007/26442 Sayili Resmi Gazetede yayinlanan Belediye ve Bagli Kuruluslari ile Mahalli Idare Birlikleri Norm Kadro ilke ve Standartlarina Dair Yönetmelik Geregi daha önce ihdas edilmis olan ve emeklilik nedeni ile bosalmis bulunan 5 Sayili Isçi Kadro Iptal Cetvellerinin tasdikine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

28.    Aydin Merkez Ata Mahallesi Haci Arif Bey Sokak üzerinde bulunan ve daha önce Il Jandarma Komutanliginca “Çocuk Suçlarini Önleme Merkezi” olarak kullanilan binanin, “Çocuk Kültür Merkezi” olarak faaliyet göstermesi ve söz konusu merkeze Dr.Resit GALIP isminin verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Egitim Kültür Sanat ve Turizm Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

29.    Merkez Kurtulus Mahallesi tapunun, 807 ada, 179, 246 ve 247 parsellerde kayitli imar planinda Ilkögretim ve Ortaögretim Okul alaninda kalan 1747.10m2, 505.30m2 ve 12.58m2 yüz ölçümlü Belediye arsalarinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

30.    Aydin Merkez Zafer Mahallesi tapunun, 1930 ada, 3 parselde kayitli imar planinda sosyal tesis alaninda kalan 1147.38m2 yüz ölçümlü Belediye arsasinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.


31.    Aydin Merkez Kemer Mahallesi tapunun, 2593 ada, 1 parselde kayitli imar planinda ticaret alaninda kalan 796.56m2 yüz ölçümlü Belediye arsasinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

32.    Aydin Merkez Kemer Mahallesi tapunun, 2305 ada, 44 ve 45 parsellerde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 303.44m2 ve 391.53m2 yüz ölçümlü Belediye arsalarinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

33.    Aydin Merkez Kuyulu Köyü tapunun, 225 ada, 40, 41, 42, 43 ve 44 parsellerde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 635.95m2, 639.99m2, 640.06m2, 640.34m2 ve 632.32m2 yüz ölçümlü Belediye arsalarinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

34.    Aydin Merkez Hasanefendi Mahallesi tapunun, 349 ada, 16 parselde kayitli 164.00m2 yüz ölçümlü Belediye arsasinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

35.    Aydinda hizmet vermekte olan kamu hastanelerinin su ücret tarifelerinde degisiklik yapilmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

36.    Ilimiz Merkez Orta (Ata) Mahallesi 818 ada 2,  3, 4, 5, 6, 7 ve 8 nolu parsellerde kayitli tasinmazlarin belirtilen miktarlarinin satin alinmasini teminen kamulastirilmasi için 2007-2011 yillarini kapsayan 5 yillik imar programina ilave edilip edilemeyecegi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

|