02.04.2012 Belediye Meclisi Kararları

1. Belediye Meclisinin 08/03/2012 tarihli Mart Ayi Meclis Toplantisinin II. Birlesimine ait zabit özetinin okunan haliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

2. 5393 sayili Belediye Kanununun 33.maddesi ve Belediye Meclisi Çalisma Yönetmeliginin 5.Maddesi uyarinca gizli oylama ile yapilan seçim sonunda, Ahmet GÜMÜS. Sumran ÜNAL ve Murat SALTIK’in 1 (bir) yil süre ile Encümen Üyeligi görevi yapmalarina toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

3. 5393 sayili Belediye Kanununun 24. maddesi uyarinca yapilan seçimler sonunda asagida isimleri yazili üyelerin 1 (bir) yil süre ile Ihtisas komisyonlara seçilmelerine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.


IHTISAS KOMISYONLARI

 

Plan ve Bütçe Komisyonu  Imar Komisyonu
1- Ahmet ÖZTÜRK   1- Kamil KAYA
2- Ahmet KIZILKAYA 2- Ahmet ÖZTÜR     
3- R. Altan GÜNEY    3- Ahmet GÜMÜS
4- Ugur TÜRKMEN 4- Ahmet ERTÜRK
5- Mehmet TUGCU 5- Bünyamin ESEN

 

Kiymet Takdir Komisyonu Saglik-Spor ve Sos.Hiz. Komisyonu
1- Ahmet ÖZTÜRK    1- Ugur ALKANLI
2- Semih ÖZMERIÇ     2- Sait BIRLIK
3- Fevzi KÖSE   3- Güngör TÜRK
4- Cavit TIG     4- N.Derya KARAÇOLAK
5- Suayip YEGEN     5- Özcan PETEKKAYA

 

Egit.Kült. San. ve Turizm Komisyonu Ulasim ve Trafik Komisyonu
1-  Sumran ÜNAL        1- Semih ÖZMERIÇ
2-  Saadet KAVASGIL       2- Ugur ALKANLI
3-  Nedim GÜRAYDIN        3- Nedim GÜRAYDIN
4-  Fevzi KÖSE                4- Ugur TÜRKMEN
5-  Sema ÇOSKUN YAYLA             5- Mustafa ÜRETMEN

                                         

Hukuk  Komisyonu  Esnaf ve Pazaryeri Komisyonu
1-  Kamil KAYA   1- Ahmet KIZILKAYA
2-  Sait BIRLIK              2-  Mehmet Can ÖNLER
3-  Güngör TÜRK         3-  Fevzi KÖSE
4-  Ahmet ERTÜRK  4-  Cavit TIG
5-  Nebil ALPASLAN        5-  Murat ÖDEN

                                        

Engelliler Komisyonu
1- Saadet KAVASGIL
2- Sümran ÜNAL
3- Güngör TÜRK
4- N.Derya KARAÇOLAK
 5- Suayip YEGEN             

                              

 4. Belediye Baskaninin 2011 yilina ait faaliyet raporunun, 5393 sayili Belediye Kanunun 56.maddesi geregince Belediye Meclisince tasvip ve tasdikine Meclis Üyeleri Mehmet TUGCU, Bünyamin ESEN, Suayip YEGEN ve Murat ÖDEN’in red oylarina karsilik toplantiya katilan üyelerin oyçokluguyla karar verildi.


5. Sehrimiz imar planina yapilan itirazlar ve plan tadilat teklifleri ile ilgili dosyalarin incelenmek üzere Meclis Imar Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

6. Aydin Merkez Mesrutiyet Mahallesi tapunun, 1134 ada, 24 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 407.23 m2 yüz ölçümlü parselde 10.75 m2'ye tekabül eden 1077/40787 payli belediye hissesinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

7. Aydin Merkez Mesrutiyet Mahallesi tapunun, 1755 ada, 14 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 3.43m2 yüz ölçümlü belediye siyrik arsasinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

8. Aydin Merkez Mesrutiyet Mahallesi tapunun, 1755 ada, 15 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 237.78 m2 yüz ölçümlü parselde 55.05 m2'ye tekabül eden 1835/7926 payli belediye hissesinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyonunca yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

9. Aydin Merkez Zafer Mahallesi tapunun, 751 ada, 17 parselde kayitli tasinmazin imar planina göre yol ve park alaninda kalan kisimlarinin kamulastirilmasini teminen 3194 sayili kanunun 10.maddesi geregince 2012–2016 yillarini kapsayan 5 yillik imar programina alinmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

10. Merkez Güzelhisar Mahallesi tapunun, 824 ada, 19 parselde kayitli imar planina göre tamami yol ve park alaninda kalan tasinmazin kamulastirilmasini teminen 3194 sayili kanunun 10.maddesi geregince 2012–2016 yillarini kapsayan 5 yillik imar programina alinmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

11. 04.07.2009/27278 Sayili Resmi Gazetede yayinlanarak yürürlüge giren Mahalli Idareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Degisikligi Esaslarina Dair Yönetmelik çerçevesinde norma uygun olarak hazirlanan II sayili Memur Bos Kadro degisikligi cetvellerinin tasdikine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

12. 22.02.2007/26442 Sayili Resmi Gazetede yayinlanan Belediye ve Bagli Kuruluslari ile Mahalli Idare Birlikleri Norm Kadro ilke ve Standartlarina Dair Yönetmelik Geregi daha önce ihdas edilmis olan ve emeklilik nedeni ile bosalmis bulunan 5 Sayili Isçi Kadro Iptal Cetvellerinin tasdikine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.


13. 2012 Yili Gelir Ücret Tarifesine ticari araçlardaki reklamlardan alinacak olan ücret tarifesinin eklenmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

14. 2012 Yili Gelir Ücret Tarifesinin 1–11 Veteriner Isleri Müdürlügü Ücretleri bölümüne ekleme yapilmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

15. Yeniden hazirlanan Aydin Belediyesi Zabita Emir ve Yasaklari Yönetmeligi’nin (Zabita Talimatnamesi) incelenmek üzere Meclis Hukuk ve Meclis Esnaf ve Pazaryeri Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

16. Hidrellez senliklerinde Romanlar Sosyal Güzellestirme Dernegi’ne Belediyemizce destek verilmesi ve senlikler kapsaminda konser hizmeti satin alinmasi ve bedelinin Belediye bütçesinden karsilanmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Egitim Kültür Sanat ve Turizm Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

17. Fen Isleri Müdürlügü bünyesinde faaliyet göstermekte ola Merkez Üretim Tesislerinin Destek Hizmetleri Müdürlügüne baglanmasi na toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

18. Cumhuriyet Mahallesi Istasyon Bulv. No 3 teki Nevzat Biçer Parki içinde bulunan tapunun 2198 ada 1 parselde kayitli tasinmazin 5393 Sayili Belediye Kanununun 18.maddesinin (e) bendi geregince ihale yoluyla kiraya verilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

19. Ege Bölgesi Efeler Platformu 3. Zeybek Kurultayinin Ilimizde gerçeklestirilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Egitim Kültür Sanat ve Turizm Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

20. Aydin Merkez Cumhuriyet Mahallesi tapunun, 320 ada, 39 parselde kayitli imar planinda konut alaninda kalan 280.63 m2 yüz ölçümlü parselde 11.32 m2'ye tekabül eden 1132/28063 payli
belediye hissesinin emlak beyan degerinin altinda kalmamak üzere, Kiymet Takdir Komisyon 
yapilacak kiymet takdirine göre satilmasi, takasi veya devir seklinde verilmesi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

21. 19-23 Nisan 2012 tarihleri arasinda Ankara’da gerçeklesecek olan Ege Illeri 5. Tanitim Günleri ve Etkinlikleri çerçevesinde Aydin’i tanitan stant açilmasi ve gerekli masraflarin belediye bütçesinden karsilanmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Egitim Kültür Sanat ve Turizm Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

22. Mesrutiyet Mahallesi 1470 ada, 1 parselde kayitli bulunan Ismet SEZGIN Parkinin 5393 Sayili Kanunun 75. maddesinin (e) bendi geregince Milli Egitim Müdürlügüne tahsis edilip edilemeyecegi hususunun incelenmek üzere Meclis Hukuk ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

23. Merkez Hasanefendi Mahallesi tapunun, 81 ada, 1 parselde kayitli imar planina göre tamami tescilli bina (Eski Milli Aydin Bankasi konumundadir) alaninda kalan tasinmazin kamulastirilmasini teminen 3194 sayili kanunun 10.maddesi geregince 2012–2016 yillarini kapsayan 5 yillik imar programina alinmasi hususunun incelenmek üzere Meclis Imar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

 

 
|